Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Djokovič vládne žebříčku 287. týden, překonal Samprase a Federera má na dohled

Po vítězství na turnaji v Římě se Novak Djokovič raduje z dalšího úspěchu. V roli světové jedničky totiž zahájil 287. týden a překonal tak bilanci legendárního Američana Petea Samprase. Třiatřicetiletý rodák z Bělehradu se osamostatnil na druhém místě historického pořadí. Před ním už je pouze Švýcar Roger Federer, který byl v čele ATP Tour 310 týdnů.

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze turnaje v Římě
zdroj: AP autor: Alfredo Falcone

Djokovič získal na římské antuce rekordní 36. titul z turnajů kategorie Masters a před Španělem Rafaelem Nadalem, jenž v italské metropoli při návratu na Tour po koronavirové pauze vypadl ve čtvrtfinále, vede o 1410 bodů.

Mezi ženami je stále v čele Australanka Ashleigh Bartyová, která hrála naposledy v únoru na turnaji v Dauhá. Druhé místo patří Rumunce Simoně Halepové, přemožitelce Karolíny Plíškové z pondělního římského finále. Česká obhájkyně titulu musela zápas vzdát kvůli zranění přitahovače a v pořadí WTA Tour zůstala čtvrtá. Druhá nejlepší česká tenistka Petra Kvitová je jedenáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič ovládl turnaj v Římě

Halepová dostala za vítězství v Římě o 10 eur méně než Djokovič

Fanoušci na sociálních sítích se bouří proti tomu, že Djokovič dostal za triumf v Římě o 10 eur více než vítězka ženského singlu Halepová. Mnozí to označili za "směšný" rozdíl, kterým podle něj chtějí někteří lidé demonstrovat převahu mužů nad ženami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články