Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Doping na Tour? ‚Stojím za jezdci. Jestli ale dopovali, vyvodím důsledky,‘ vzkázal šéf prošetřované stáje

Jezdci stáje Arkéa-Samsic jsou podezřelí z dopingu foto: Reuters

Marseille - Manažer cyklistického týmu Arkéa-Samsic, jehož členové se ocitli na Tour de France v dopingovém podezření, se postavil za své jezdce. Zároveň však Emmanuel Hubert uvedl, že pokud se prokáže, že se někdo z nich provinil proti antidopingovým pravidlům, vyvodí z toho důsledky.
  9:55

Státní zastupitelství v Marseille v pondělí uvedlo, že zahájilo předběžné vyšetřování kvůli podezření z dopingu na Tour. Francouzská média informovala, že se jednalo o tým Arkéa-Samsic, což jeho manažer potvrdil.

Jezdci stáje Arkéa-Samsic jsou podezřelí z dopingu
Cyklisté na Champs-Élysées.

„Samozřejmě stojíme za našimi jezdci. Ale pokud vyšetřování potvrdí dopingové praktiky, budeme se od takového chování distancovat a bez váhání podnikneme nutná opatření, abychom přerušili vazby, které by nás mohly s těmito nedovolenými metodami spojovat,“ uvedl šéf francouzského týmu Hubert.

Zároveň potvrdil, že francouzská policie prohledala hotelové pokoje týmu už minulou středu v Méribelu po královské 17. etapě. Podle Huberta se zaměřila jen na malý počet jezdců a jejich doprovodu. Média uvedla, že se hlavní podezření týkalo mladšího bratra hvězdného Naira Quintany Dayera a dalšího kolumbijského jezdce Winnera Anacony. Dvě osoby z blízkého okolí jednoho jezdce skončily ve vyšetřovací vazbě.

Státní zástupkyně Dominique Laurensová agentuře AFP řekla, že při razii v týmovém hotelu byly nalezeny různé výživové doplňky a léky. Zjištěna byla také metoda, která se dá považovat za doping.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!