Talent Grygar už patří Nerazzurri a Baník ví, že by bylo nesmyslné mu v odchodu bránit...

Talent Grygar už patří Nerazzurri a Baník ví, že by bylo nesmyslné mu v odchodu bránit...

Tuzemské mládežnické prostředí definitivně přišlo o další velký talent, kterým byl šestnáctiletý záložník Samuel Grygar.

Ostravský odchovanec oficiálně přestal patřit Baníku a nově je kmenovým hráčem slovutného Interu Milán, do jehož struktur už se zapojil v průběhu září.

Jak se připomnělo na webu fcb.cz, na mládežnické úrovni se v historii klubu z Bazalů jedná o zcela výjimečný transfer...

Tamní akademie tak opět začíná produkovat přísliby s potenciálem pro špičkový evropský fotbal.

"Je to svým způsobem ocenění práce všech trenérů v naší akademii a současně snad i výzva pro ostatní kluky, že z Baníku může vést cesta na tak renomovanou adresu," pronesl výkonný ředitel Michal Bělák.

"Hráče jsme měli pod smlouvou, ale bylo by nesmyslné mu v odchodu bránit. I touha hráče vyzkoušet si takové angažmá je zcela pochopitelná," pokračoval na oficálních stránkách Baníku funkcionář.

"S Interem došlo k dohodě na finančním vypořádání a nezbývá, než Samuelovi popřát, ať se mu v Itálii daří a udělá dobrou reklamu celému Baníku. Věříme, že v tomto ročníku jsou i další kluci, kteří mají potenciál se prosadit v našem áčku," zakončil Bělák.

Na samotného Grigara čeká v nejbližší budoucnosti sedmnáctka Nerazzurri, jíž manažersky vede Andrea Zanchetta.

Slavia v LM a se Slováckem, Plzeň v EL a s Brnem, Příbram - Sparta, Bayern - Sevilla, Liverpool - Arsenal