Hlavní obsah

Nový ministr hned utahuje šrouby: Bary budou zavírat v deset, hromadné akce čeká omezení

Novinky, Klára Beranová
Praha

Bary i restaurace čeká další omezení. Nově budou muset zavřít zřejmě už ve 22 hodin. Stejně tak se nejspíš omezí počet lidí na hromadných akcích. Venku by mohlo být maximálně 100 a uvnitř 50 lidí. V úterý to uvedl nový ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

Foto: ČTK

Andrej Babiš (ANO) a Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci po uvedení Prymuly do čela resortu zdravotnictví.

Článek

„V následujících dnech možná i hodinách se zřejmě omezí otevírací doba restaurací a barů. Zavírat by mohly ve 22 hodin namísto nynějších 24,“ sdělil ministr.

Stejně tak se zřejmě brzy omezí i počet osob, které se mohou účastnit hromadných akcí. Prymula naznačil, že by mohly být venkovní akce omezené do 100 osob, vnitřní do 50.

Prymula chce dětem prodloužit prodloužený víkend

Domácí

„Plošné opatření bude mít výjimky, a to například pro kulturní akce, kde je riziko menší. Obecně by ale ten princip měl být takový,“ sdělil k tomu ministr.

Nová opatření do dvou dnů

Nyní platí, že se mohou konat akce venku do 1000 osob a vevnitř do 500 osob. Zakázané jsou ale vnitřní akce na stání pro více než deset lidí. Výjimku mají výstavy, trhy a podobné akce.

Provozovatel nesmí také pustit do vnitřních prostor provozovny stravovacích služeb více zákazníků, než je uvnitř míst k sezení.

Zaorálek: Kulturní akce se rušit nebudou, jsou bezpečné

Domácí

Jak moc se nakonec rozhodne ministerstvo zdravotnictví kvůli zhoršující se situaci utáhnout kohoutky, bude podle Prymuly jasné během několika dnů. „Vše se prodiskutuje během jednoho dvou dnů. Pak ta opatření zveřejníme,“ upřesnil ministr.

TK ministerstva zdravotnictví po uvedení Romana Prymuly do čela resortu.Video: ČTK

Anketa

Souhlasíte s tím, aby byly vnitřní akce pouze do 50 osob?
Ano
42 %
Ne
58 %
Celkem hlasovalo 22513 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám