Podívejte se do zákulisí nové bondovky. Fotky nafotili Nokií 8.3 5G

Výrobce telefonů Nokia, společnost HMD Global, je partnerem filmu „Není čas zemřít“ (No Time to Die). Jde o 25. oficiální snímek ze špionážní série s Jamesem Bondem. V sérii si popáté (a naposledy) hlavní roli zahraje Daniel Craig, tentokrát už ale nikoli jako agent 007. Známé krycí číslo dostane přiděleno agentka Nomi, protože stárnoucí Bond už je ve výslužbě.

Představitelka Nomi, britská herečka Lashana Lynch, byla v rámci dosud největší marketingové kampaně HMD Global zvěčněna fotografem a kameramanem Benem Mecleanem, který se věnuje mobilní tvorbě. Ben se může pyšnit půl milionem fanoušků na sociálních sítích, kde je populární právě díky svým kreativním fotografickým nápadům a trikům.

Záběry se vytvářely ve známém prostředí Pinewood Studios, kde se natáčely interiérové scény většiny bondovek. Snímky jsou inspirovány filmem „Není čas zemřít“ a jsou pořízeny výhradně smartphonem Nokia 8.3 5G, který se pod heslem „Jediná výbava, kterou budete opravdu potřebovat“ stal hlavním produktem marketingové kampaně. Na scéně byly použity studiové efekty včetně kouře a téměř 10metrového závěsného systému, jenž držel fotografa ve vzduchu.

Kampaň k filmu odstartovala HMD Global letos na jaře, kdy byla plánovaná už jednou odsunutá premiéra. Kvůli koronavirové pandemii a uzavření většiny světových kin se ale přesunula znovu až na závěr letošního roku. Film „Není čas zemřít“ vstoupí do českých kin 19. listopadu 2020. Kromě nejvyššího modelu Nokia 8.3 5G se v něm mihnou i další telefony z portfolia HMD Global včetně známé Nokie 3310.

Mobily v bondovkách:

Diskuze (2) Další článek: Musk napověděl, o co půjde při #BatteryDay a vysvětlil tím půlroční odklad. Akce začíná už dnes

Témata článku: Nokia, , , , , , Nokia 8.3 5G, Bondovka, Lashana Lynch, Skyfall, Nomi, Kino, Casino Royal, Kouř, Daniel Craig, No Tim, Die, F +, Quantum of Solace, Sony Xperia, James Bond