Royole FlexPai 2 je zpět. Po dvou letech skládá reparát ze skládací konstrukce

  • Royole FlexPai byl prvním skládacím hybridem na světě
  • Čínská firma je po dvou letech zpět s výrazně vylepšeným nástupcem
  • FlexPai 2 má displej testovaný na 1,8 milionu přeložení!

Neznámá společnost Royole před dvěma lety vyfoukla prvenství renomovaným značkám. Zatímco mobilní giganti přešlapovali, neznámá čínská značka představila první telefon s ohebným displejem na světě. Co na tom, že byl nepoužitelný, prvenství už mu nikdo neodpáře. Na nově oznámeném nástupci FlexPai 2 už mohla firma pracovat beze stresu...

FlexPai 2 je i nadále hybridem tabletu a telefonu, mimo předchůdce má koncepčně nejblíže skládačce Huawei Mate Xs. Fyzicky je k dispozici jeden displej, jehož poloviny k sobě skládáte zády, takže ve složeném stavu máte displej na přední i zadní straně zmenšené „smartphonové“ podoby. Zbytek vyplňuje úzký pruh se čtyřmi fotoaparáty a logem výrobce.

Prý vydrží víc než Samsung a Huawei dohromady

Výrobce vsadil na 7,8" OLED displej s rozlišením 1 920 × 1 440 pix při poměru stran 4:3 a s odezvou 0,4 ms. Displej Cicada Wing třetí generace můžete v polovině zlomit a složit jej zády k sobě bez jakékoliv mezery. Pant lze jako u notebooku zastavit v jakékoliv pozici od 0 do 180°. Zatímco ostatní výrobci udávají výdrž ohebného displeje a pantu na 200 tisíc přeložení, FlexPai 2 má od čínského úřadu NIM certifikaci na životnost přes 1,8 milionu přeložení!

V zavřeném stavu máte k dispozici dvě displejové plochy. Přední 5,5" nabídne rozlišení 1 400 × 900 (poměr stran 16:10), zadní 5,4" pak rozlišení 1 440 × 810 pix. Přední displej tak použijete pro běžné ovládání á-la smartphone, přičemž zadní displej se v tomto režimu deaktivuje. Hodit však může např. při focení osob, které se ve vnějším displeji samy uvidí. A boční zakřivení v zavřeném stavu výrobce využívá pro zástupce rychlého spuštění vybraných aplikací.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Základní technické specifikace Royole FlexPai 2

Fotoaparáty jsou v hybridu hned čtyři, a jsou umístěny do semaforu. Hlavní 64Mpx fotoaparát (světelnost F1.89) doplňuje 32MPx portrétový foťák (F2.0), 16Mpx širokáč (F2.2) a 8MPx teleobjektiv (F2.4) s pětinásobným optickým a až s 30× hybridním zoomem. V rozevřeném stavu je zadní strana FlexPai 2 úplně prázdná, do útrob se dostala 4 450mAh baterie s podporou 18W dobíjení Quick Charge 4.0. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Skládačka se bude nabízet ve třech barevných variantách

Skládačka není žádné ořezávátko, o výpočetní výkon se stará Snapdragon 865 s podporou sítí páté generace, který může být doplněn 8GB RAM a 128GB pamětí nebo rovnou 12GB RAM a 512GB úložištěm. Uvnitř skládačky o hmotnosti 339 gramů bude připraven Android 10 s nadstavbou waterOS 2.0, v rámci které budete moci v rozevřeném stavu spustit až tři aplikace najednou.

Promovideo ke skládacímu Royole FlexPai 2:

Royole přímo na tiskové konferenci uvedl, že jeho skládací novinka je o 40 procent levnější, než Galaxy Z Fold2! FlexPai 2 se začne v Číně prodávat 25. září v barevných variantách Sunrise Gold (zlatá), Midnight Black (černá) a Cosmic Gray (šedá). Po přepočtu bude stát zhruba 34 tisíc korun. 

Diskuze (3) Další článek: Podívejte se, jak eRouška v telefonu ukáže, že jste byli v kontaktu s někým nakaženým

Témata článku: , , , , , , , F +, Royole FlexPai, Skládačka, Cosmic Gray, Cosmic, Midnight Black, Aplikace, Stres, Výrobce, Cicada Wing, Huawei, Flex N, Přeložení, Reparát, Hybrid, Royole, Sunrise, Konstrukce