Hlavní obsah

Dítě narozené v letadle bude moct cestovat zdarma. Ale jen do jedné destinace

Novinky, Michael Švarc

Let z Káhiry do Londýna se už navždy zapíše do paměti jedné cestující. Přímo na palubě letadla totiž porodila holčičku, která si bude moct díky shodě okolností doživotně užívat bezplatné cestování se společností EgyptAir, avšak pouze do jediné destinace, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pilot chtěl kvůli cestující jemenské národnosti Hidžam Nasr Naji Daabanové nouzově přistát v Mnichově. Doufal, že ženu pak stihne záchranka přepravit do nemocnice. Porod se ovšem udál rychleji a žena ho díky asistenci lékaře, který byl shodou okolností v letadle, zvládla přímo na palubě.

V reakci na událost se aerolinie rozhodly čerstvě narozené holčičce udělit možnost bezplatného cestování, ta se nicméně vztahuje jen na lety do Mnichova, kde letadlo nouzově přistálo.

„Předseda holdingu společnosti Rushdi Zakaria cestující poblahopřál,“ uvedla společnost EgyptAir na Twitteru. „Pilot Amr Abu Al-Nayin uvedl, že je naším potěšením přivítat novou cestující, a abychom s její rodinou tuto událost oslavili, rozhodli jsme se jí darovat bezplatné letenky na lety do Mnichova do konce života,“ doplnila společnost.

Nejde o první porod, který se odehrál během letu. Loni v květnu začala žena rodit cestou z Rijádu do Manily a letadlo muselo nouzově přistát v indickém Haidarábádu. Jiná žena zase porodila během letu před dvěma lety a její syn byl společností Jet Airways rovněž odměněn lety zdarma.

Letadlo se odklonilo od původní trasy kvůli rodící ženě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám