Prymulovi se postavila Aňa Geislerová. A nejen ona

22.09.2020 12:54

Plukovník Prymula se v ministerském křesle dlouho neohřál a už je tady petice za jeho odvolání. Název je prostý: „Nechceme prof. Romana Prymulu ve funkci ministra zdravotnictví“. Signatářům petice vadí jedna podstatná věc. Jejich počet také není zanedbatelný. Během 24 hodin připojilo svůj podpis téměř 10 tisíc občanů. A udeřila i herečka Geislerová.

Prymulovi se postavila Aňa Geislerová. A nejen ona
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Aňa Geislerová a Mikuláš Minář.

Anketa

Věříte profesoru Jaroslavu Flegrovi?

17%
83%
hlasovalo: 10551 lidí

„My, studenti a ostatní občané našeho státu nesouhlasíme s dosazením prof. Prymuly do funkce ministra zdravotnictví, a to z tohoto důvodu – Založení živnosti pana profesora ke dni 17. 06. 2020, a to v oboru činnosti výroby zdravotnických prostředků“. Tak začíná žádost petentů. Pak je přiložen odkaz, který výše zmíněné dokazuje.

„Naší obavou je možnost vydělávání na občanech, a to právě pomocí nařízení státu k zabránění šíření COVID-19 (nošení roušek atd.). Člověk, který má být ministrem, by dle našeho názoru neměl podnikat v činnosti výroby zdravotnických prostředků, jelikož to může ovlivnit jeho objektivní názor na situaci a jeho jednání může být ovlivněno podnikatelským cílem dosažení zisku,“ píše dále autor petice Denis Schmidt.

„Tímto dále navrhujeme, aby byl na tento post dosazen člověk, který je schopen vykonávat tuto funkci, objektivně hodnotit a vyvozovat správné závěry v dané situaci, šíření nemoci COVID-19.“ Zváží Andrej Babiš odvolání Romana Prymuly a jeho nahrazení někým méně zapojeným do zdravotnického byznysu?

Je vidět, že takový počet podpisů nečekal ani sám Schmidt, když k petici připsal krátkou zprávu: „sem moc rád za Vaši aktivitu, ani jsem nečekal tolik podpisů, a že to společně dotáhneme tak daleko. I hejno malých ryb jde více vidět a také se skládá jen z jednotlivců. Chtěl bych Vás poprosit, ten kdo petici podepsal, tak aby svůj podpis dále potvrdil i na svém e-mailu. (je možné, že e-mail skočí do hromadných e-mailů nebo spamu). Naděje umírá jako poslední. Příjemný zbytek večera.“

Petici můžete nalézt ZDE na webových stránkách Petice.com.

Na pozici ministra zdravotnictví navrhnul v pondělí Prymulu Andrej Babiš poté, co odstoupil dosavadní ministr Adam Vojtěch. Následně epidemiologa přijal i prezident Zeman. Na úterní tiskové konferenci na ministerstvu zdravotnictví Prymula připustil omezení hromadných akcí, zavírání škol i hospod. Na veřejnosti se okamžitě zvedla vlna nevole.

Na Prymulu zaútočila i známá herečka Ana Geislerová, když sdílela právě epidemiologovo živnostenské oprávnění k výrobě zdravotních prostředků. K tomu jen lakonicky dodala: „No, připravenej už je dýl...“ Prymula přitom vysvětlil, že si živnost založil, když odcházel z ministerstva, ale nic v tomto směru údajně nepodniká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…