Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Tragická sledovanosť jojkárskej Zlatej masky: Česi stratili trpezlivosť… Rázny škrt!

Česi šou Zlatá maska odpratali na menej atraktívny čas.
Česi šou Zlatá maska odpratali na menej atraktívny čas. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA/PRAHA - Kvôli pandémii koronavírusu Televízia Joj a česká Prima museli štart šou Zlatá maska presunúť o celých 5 mesiacov. Ani veľké prípravy a honosný marketing však projektu nezaručili sledovanosť - každou epizódou stráca svojich divákov. A Česi už stratili trpezlivosť... Urobili rázny škrt!

Mnohí slovenskí diváci sa netajili tým, že nechápu princíp šou Zlatá maska. Pravidlá sú pomerne mätúce a bez naštudovania si zámeru projektu mnohí prvú časť sledovali s tým, že netušili, koľká bije. Aj to malo zrejme za dôsledok to, že každou epizódou jojkársky ťahák stráca sledovanosť. 

Galéria: 3. epizóda jojkárskej Zlatej masky:

Pritom vo viacerých zahraničných krajinách má Zlatá maska za sebou už niekoľkú sériu a teší sa veľkému úspechu medzi divákmi. Napríklad v takom Nemecku projektom doslova žijú. Fanúšikovia s veľkou chuťou a nadšením hádajú identitu účinkujúcich a snažia sa ich na základe indícií odhaliť. 


JOJka kvôli COVID-19 zrušila Zlatú masku: TÍTO veselo vysielajú ďalej... Súťažiaci musel kvôli vírusu odstúpiť!


Rozdielom je, že tam sa Zlatá maska vysiela naživo, teda o postupe jednotlivých masiek rozhodujú priamo televízni diváci pomocou aplikácie, no a vystupujú tam hlavne nemecké známe tváre. U nás sa kameňom úrazu mohol stať aj fakt, že nejde o čisto slovenskú výrobu, ale o koprodukciu s českou Primou. 

Už pri štarte šou sa Česi a Slováci sťažovali, že mnoho tipovaných mien zo susednej krajiny skrátka nepoznajú, a preto sa pre nich projekt stáva menej atraktívnym. To sa napokon odzrkadlilo aj na číslach sledovanosti. Prima sa preto rozhodla pre radikálny krok. 

Už po tretej epizóde sa rozhodla drahú televíznu šou presunúť z prime time-u na menej atraktívny vysielací čas, konkrétne na 21:25. A to už od budúceho týždňa. Slovenská Jojka vraj k podobnému kroku nesmeruje. „Zlatá maska ostáva na Tv Joj. Čas jej vysielania sa nemení, diváci si ju budú môcť pozrieť opäť v nedeľu na 20:35 hod.“ povedala pre Topky.sk PR manažérka televízie Katarína Gajdošíková.

Sledovanosť Zlatej masky na FTV Prima:

1. epizóda - 780 000 divákov
2. epizóda - 526 000 divákov
3. epizóda - 478 000 divákov

Viac o téme: Zlatá maska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu