Hlavní obsah

CS:GO tým Cloud9 zveřejnil výdělky svých nových posil

Americká esportová organizace Cloud9 významně posiluje. Už dříve ohlásila příchody nového generálního manažera Henryho Greerera a legendárního hráče Alexe „ALEX“ McMeekina. Soupiska Cloud9 se teď rozrostla ještě o Williama „Mezii“ Merrimana a Ozgura „w0xic“ Ekera. Zástupci týmu navíc zveřejnili výdělky svých nových akvizic, což u esportu nebývá zvykem. Plejeři třiadvacátého týmu světa podle žebříčku HLTV si přijdou na pořádný balík.

Foto: Sport.cz

Britský hráč CS:GO Alex „ALEX“ McMeekin je novou posilou týmu Cloud9.

Článek

Uveřejňovat finanční náležitosti smluv s hráči nebývá v prostředí esportu obvyklé. Americká organizace Cloud9 se rozhodla nepsaného pravidla nedržet a u Britů Alexe „ALEX" McMeekina, Williama „Mezii" Merrimana a tureckého plejera Ozgura „w0xic" Ekera částky na jejich kontraktech odtajnila veřejnosti.

Britská ikona CS:GO McMeekin dostal za přestup 250 tisíc dolarů (téměř 6 milionů korun). Za tři roky si u Cloud9 pak přijde na 1,4 milionu dolarů (asi 32 milionů korun).

Merriman si u severoamerické organizace vydělá za tři roky téměř půl milionu dolarů (12 milionů korun) a dvaadvacetiletý Turek Eker je na tom obdobně.

Cloud9 se chystají přivést ještě další posily do nově vznikající soupisky CS:GO týmu. Zástupci organizace na sociálních sítích uvedli, že i u nich budou jejich platy a přestupové bonusy zveřejňovat.

Reklama

Související témata: