bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čekání se prodlužuje. Ottawa bude příští rok znovu bez kapitána

22. září 2020, 14:30

Ondřej Mach

Od září 2018, kdy organizaci opustil hvězdný obránce Erik Karlsson, nenosí na dresu Senators nikdo kapitánské céčko. A bude to tak i v sezoně 2020/21, trenér Ottawy D.J. Smith novinářům potvrdil, že s rozhodnutím ohledně týmového vůdce ještě nějakou dobu počká.

„V této sezoně se to nestane. Nemohu říct, že ne, ale teď to neplánujeme. Chystáme se některé z našich mladších kluků připravit na vůdčí roli,“ řekl Smith Bruceovi Garriochovi z Ottawa Sun.

Senators momentálně procházejí rozsáhlou přestavbou, která má klub znovu vrátit do bojů o Stanley Cup. Od finálové série Východní konference v roce 2017 to s týmem šlo hodně z kopce, poslední tři roky patří mezi nejhorší v NHL.

Není tajemstvím, že favority na zisk kapitánského céčka jsou obránce Thomas Chabot a útočník Brady Tkachuk. Oba hráči v mužstvu patří mezi přirozené vůdce, Smith ale jmenování jednoho z nich nechce uspěchat. Ottawa tak nejspíš bude mít tři alternativní kapitány.

„Letos to nevidím,“ pokračoval Smith k výběru nového kapitána. „Máme tady spíše skupinovou mentalitu, kde musíte mít vůdce vepředu i vzadu. Součástí mladého týmu je možná to, že trenér musí být vůdcem o rok navíc.“

Jedním z důvodů, proč třiačtyřicetiletý kouč neplánuje vybrat nového lídra, je současná situace organizace. „Je to opravdu velký požadavek, aby byl mladý hráč během přestavby kapitánem. Neustále vám někdo klade otázky a vy možná nemáte odpovědi, protože jste si tím neprošli,“ vysvětlil Smith.

Pozornost trenérského štábu společně s generálním manažerem Pierrem Dorionem se aktuálně upírá především ke skladbě kádru na příští rok a blížícímu se draftu. Senators mají v prvním kole dohromady tři picky, mezi nimi celkově třetí a pátý. Dohromady budou vybírat třináctkrát.

„Bude zajímavé sledovat, kdo bude v souvislosti s platovým stropem k dispozici, a kam zamíří volní hráči. Vždycky je to vzrušující, připomíná mi to 1. červenec. Děje se toho tolik. V letošním draftu bude několik špičkových mladých hráčů,“ zakončil Smith.

Čtěte také:
Individuální trofeje rozdány. Kdo se stal nejužitečnějším hráčem?
Mackenzie Blackwood čeká na smlouvu. Jak by mohla vypadat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.