Hlavní obsah

Jícha prodloužil u házenkářů Kielu smlouvu do roku 2023

Trenér Filip Jícha prodloužil u házenkářů Kielu o dva roky kontrakt, jenž mu měl vypršet příští rok. Bývalý český reprezentant získal ve své premiérové sezoně v roli hlavního kouče německého velkoklubu mistrovský titul a před startem nového ročníku podepsal smlouvu do roku 2023.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Jícha prodloužil smlouvu o dva roky

Článek

"Mám velkou radost z toho, že jsem dostal možnost pracovat s tímto týmem ještě o dvě sezony déle," uvedl Jícha na dnešní předsezonní tiskové konferenci.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 dovedl svůj bývalý klub Kiel v první sezoně v roli hlavního kouče k německému titulu. Ročník se sice kvůli koronavirové pandemii nedohrál, ale vedení bundesligy vyhlásilo Kiel mistrem. Osmatřicetiletý Jícha, jenž v letech 2008-2015 sbíral v dresu THW úspěchy i jako hráč, navíc získal ocenění pro nejlepšího trenéra ligy.

O cílech před novou sezonou Jícha mluvit nechtěl. "To musejí říct jiní. Já se nechci odchýlit od každodenní práce a o něčem snít. Tuhle energii nechci promarnit," uvedl Jícha, mezi jehož svěřence bude i v příští sezoně patřit opora defenzivy české reprezentace Pavel Horák.

Ve hře budou i další dva čeští trenéři

Kiel už rozehrál nový ročník Ligy mistrů a v sobotu ho čeká utkání o Superpohár proti týmu Flensburg-Handewitt. Bundesligu zahájí v neděli 4. října.

Vedle Jíchy budou od nové sezony v německé lize, jež je považována za nejlepší házenkářskou soutěž světa, působit ještě další dva čeští trenéři. Alois Mráz povede nováčka Coburg a reprezentační kouč Daniel Kubeš tým Nordhorn-Lingen.

Reklama

Související témata: