Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Roman Prymula chce zlepšit koronavirovou krizi v Česku delším víkendem pro děti

Roman Prymula chce zlepšit koronavirovou krizi v Česku delším víkendem pro děti
Zdroj:
+ Další 3 fotografie
COVID-19
Současná situace ohledně koronaviru v Česku není kdovíjak příznivá. Ministerstvo zdravotnictví po Adamu Vojtěchovi (33) převzal Roman Prymula (56), který se nechal slyšet, že se bude snažit zlepšit epidemiologickou situaci v Česku. Na tiskové konferenci coby nový ministr zdravotnictví vyzval ředitele všech škol, aby dětem dali volno i v pátek, čímž by se jim prodloužil již tak prodloužený víkend.

"Přebírám ministerstvo v době, která je nelehká. Základem je nyní stabilizovat stávající epidemiologickou situaci, pokud možno zploštit epidemii, která tu je. Tento úkol není vůbec jednoduchý a udělám pro to vše, na druhou stranu nejsem spasitel," sdělil Roman Prymula po svém uvedení do úřadu.

Podle slov nového ministra zdravotnictví by lepší epidemiologické situaci v Česku prospělo, kdyby ředitelé škol vyhlásili tento pátek ředitelské volno a děti by tak měly delší prodloužený víkend, vzhledem k pondělnímu státnímu svátku.

V současné době musí noční podniky, bary a restaurace zavřít od půlnoci do šesti, ale dle slov Prymuly bude nutné zavést další přísná opatření, kdy by tato zařízení musela zavřít již v deset večer.

Omezení se patrně nevyhne ani hromadným akcím třeba na 100 lidí, vnitřní na 50. I toto nařízení by ale mělo mít výjimku. Omezování by se vztahovalo jen na určité druhy akcí a na druhou stranu vyhlášení nouzového stavu by se lidé neměli obávat.

"Je potřeba, aby si lidé vzali za své, že mají spolupracovat," dodal Roman Prymula.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy