Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Fanoušci na stadionu a jako soupeř Bayern. Moc se těším, řekl Vaclík před Superpohárem

Zatím nemá tušení, jestli bude v základní sestavě, ale i přesto se sevillský brankář Tomáš Vaclík Superpoháru UEFA s Bayernem Mnichov nemůže dočkat. Radost má zejména z faktu, že si španělský celek poprvé od startu koronavirové krize zahraje před diváky. V hledišti stadionu v Budapešti by mělo být zhruba 20 tisíc příznivců. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 20:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vaclík se v závěru minulé sezony, kterou posunula koronavirová přestávka, zranil a konec ročníku včetně vítězného finále Evropské ligy dochytal jeho týmový kolega mezi tyčemi Bono.

Do La Ligy zatím Sevilla nevstoupila a Superpohár bude jejím prvním soutěžním duelem v sezoně. "Máme za sebou týdenní soustředění ve Španělsku, během něhož jsme dvakrát vyhráli. Nejdřív jsme porazili 3:2 Levante a pak 2:1 Bilbao. V brance jsme se poctivě prostřídali. Každý zápas jsme hráli na takové prodloužené poločasy, ve kterých se vždy protočily celé jedenáctky hráčů, takže jsem si zachytal dost," uvedl Vaclík.

"Jsem připraven ve čtvrtek nastoupit, ale uvidíme, jaké plány s námi trenéři mají, protože v pondělí nám startuje liga," přemítal jednatřicetiletý gólman, jenž začátkem září odchytal za reprezentaci vítězné utkání Ligy národů na Slovensku. Po zápase musel stejně jako zbytek mužstva do izolace kvůli výskytu koronaviru u dvou členů realizačního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko - Česko

Od obnovení soutěží po koronavirové pauze zatím Vaclík ani jednou nechytal před fanoušky. Před prázdným hledištěm se dohrával zbytek minulé sezony i zářijový program Ligy národů. Superpohár je prvním duelem, v němž UEFA otestuje návrat diváků do hlediště. Na stadionu v Budapešti bude moci být třetina kapacity, tedy přibližně 20 tisíc lidí.

"Na zápas se těším i proto, že si poprvé od začátku března zahrajeme před alespoň nějakými příznivci. Jestli se něco nezmění, mohl by být stadion v Budapešti zaplněn ze 30 procent. To by byla paráda." 

"Naposledy jsme hráli před plnými tribunami 7. března na Atléticu Madrid a od té doby už bylo na stadionech jen ticho. Pro fanoušky to asi nebude nic snadného, ale věřím, že za námi opravdu dorazí. Věřím, že jim na hřišti uděláme radost," dodal Vaclík.

Bayern si drží famózní formu

Bayern v minulé sezoně vyhrál Ligu mistrů a do nového bundesligového ročníku vstoupil drtivým vítězstvím 8:0 nad Schalke.

"Fakt se těším. Bayern je vážně silný soupeř, teď nasázel osm gólů Schalke. I Champions League v létě vyhrál s přehledem, takže to určitě bude zajímavá konfrontace," zakončil Vaclík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články