Hlavní obsah

Skandál na French Open! Za tohle zaplatí, a hodně, zuří tenista

Bosenský tenista Damir Džumhur hodlá zažalovat organizátory French Open kvůli tomu, že mu neumožnili nastoupit do kvalifikace, poté co měl jeho trenér pozitivní test na koronavirus. Kouč Petar Popovič už v letošním roce nákazu prodělal a podle Džumhura vyšel test falešně pozitivní proto, že má v těle protilátky.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Bosenský tenista Damir Džumhur

Článek

Džumhura rozčílilo, že organizátoři neumožnili trenérovi absolvovat opakovaný odběr, a rozhodl se podniknout právní kroky. Kontrola, kterou Popovič podstoupil soukromě, přinesla podle informací listu L'Equipe negativní výsledek.

"Je to skandál a obrovská frustrace," řekl Popovič L'Equipu. "Jsem si jistý, že u soudu vyhrajeme. Za tohle zaplatí, a hodně. Úplně z toho šílím," uvedl.

Francouzská tenisová federace (FFT) se ale ohradila, že tenisté i jejich týmy znali pravidla. "Připravili jsme náš protokol po konzultaci s úřady. Hráči i členové jejich týmů ho podepsali u akreditace," uvedli zástupci FFT ve vyjádření pro agenturu Reuters.

Celkem bylo v souvislosti s pozitivními testy na koronavirus vyřazeno z kvalifikace šest tenistů. Pořadatelé jejich jména nezveřejnili, jen někteří z nich ale měli pozitivní test. Několik se jich do soutěže nedostalo právě kvůli úzkému kontaktu s pozitivním trenérem.

Reklama