Pokud nepřijmete uprchlíky dobrovolně, nastoupí povinná solidarita! Z Bruselu se valí lavina

22.09.2020 20:18

Evropská komise ve středu plánuje představit plán týkající se změny evropské migrační politiky. Návrh zřejmě bude konvenovat požadavkům německé kancléřky Angely Merkelové na solidaritu s uprchlíky. Očekává se, že se země, které dříve odmítaly migrační kvóty, proti tomuto záměru postaví, informuje iDNES.cz.

Pokud nepřijmete uprchlíky dobrovolně, nastoupí povinná solidarita! Z Bruselu se valí lavina
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Agentura Reuters s odvoláním na diplomaty a úředníky seznámené s návrhem uvedla, že plán má uložit každému členskému státu, aby přijal několik uprchlíků výměnou za částku 10 000 eur (270 000 korun) na přijatého jedince. Částka půjde z rozpočtu Evropské unie.

Těm státům, jež závazky nesplní, hrozí soudní řízení a vysoké sankce. Podle návrhu by státy v první fázi mohly nabízet místa pro uprchlíky pouze dobrovolně či mohly se zavázat k poskytování pomoci přímo nejvytíženějším zemím, jako jsou Řecko, Itálie či Španělsko. V případě, že by se však dobrovolně nepodařilo rozdělit 70 procent žadatelů o azyl z těchto unijních zemí, nastoupila by „povinná solidarita“.

„Je to silný návrh, který podporuje výzvu Angely Merkelové pro solidaritu EU. Je to zkouška politického dědictví Merkelové,“ poznamenal k návrhu jeden z obeznámených úředníků EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…