Třinec si zastřílel v Litvínově a je stoprocentní, chemici na bodový zisk čekají

ČTK ČTK
22. 9. 2020 20:21
Hokejisté Litvínova prohráli v předehrávce 11. kola extraligy s Třincem 3:6. Domácí přes úvodní brzký gól ani ve druhém utkání v sezoně nebodovali, Oceláři zůstali naopak stoprocentní.
1. finále Generali Česká Cupu 2020, Třinec - Pardubice: Domácí útočník Filip Zadina.
1. finále Generali Česká Cupu 2020, Třinec - Pardubice: Domácí útočník Filip Zadina. | Foto: Lukáš Filipec / HC Oceláři Třinec

K výhře úřadujícího mistra přispěl čtyřmi body za dva góly a dvě přihrávky útočník Martin Růžička. Dvakrát skóroval a jednou nahrával Matěj Stránský, tři asistence zaznamenal rovněž v hostujícím dresu obránce Martin Gernát.

Severočeši začali ve snaze odčinit nedělní porážku s Hradcem Králové (2:4) velmi slibně, už po 110 sekundách je poslal do vedení Ščotka. Na konci sedmé minuty musel navíc na trestnou lavici Musil, jenže domácí při snaze navýšit vedení neuspěli. Naopak jen osm vteřin po skončení Musilova trestu vyrovnal Hrehorčák. Ještě do první přestávky pak překlopil misky vah na stranu hostů v čase 19:23 díky využité přesilovce Vrána.

Druhé dějství bylo plné událostí. V brankovišti hostů nahradil Kořenáře Štěpánek a už po 42 sekundách zvýšil Růžička. Pak sice domácí snížili Jarůškovou úspěšnou tečí, jenže vzápětí se proti pravidlům provinil Hübl a Stránský vrátil klid do třineckých řad. Domácího brankáře Godlu nahradil Honzík.

Už o 54 vteřin později dochytal po tvrdém srážce s Látalem rovněž Štěpánek, který zůstal dlouho ležet nehybně na ledě a do kabin se dostal až za asistence ostatních. Mezi tyče tak musel znovu Kořenář. V polovině 35. minuty snížil ze sóla Lukeš a tým Vervy hodně ožil. Hübl měl dokonce k dispozici po Adámkově faulu trestné střílení, Kořenáře ale přelstít nedokázal.

Hned v nástupu do třetí třetiny mohl odmazat manko domácích Mahbod, ani on však na Kořenáře nevyzrál. A přišel trest. V polovině 46. minuty udeřil dnes podruhé Matěj Stránský. Oceláři tak využili už třetí přesilovku v duelu.

S opětovným nabytím dvoubrankového náskoku už se potom nijak moc dopředu nehnali a spíše si dávali pečlivě záležet na defenzivní stránce hry. Domácí se už na kontakt znovu nedostali, nepomohla jim k tomu ani dlouhá závěrečná hra bez brankáře. Naopak při ní ještě sami pošesté inkasovali z Růžičkovy hole.

Předehrávka 11. kola hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Ščotka (M. Hanzl, Zygmunt), 25. Jarůšek (P. Zdráhal), 35. F. Lukeš (Gerhát) - 10. Hrehorčák (Kundrátek), 20. P. Vrána (Martin Růžička, Gernát), 21. Martin Růžička (Gernát, P. Vrána), 25. M. Stránský (Hrňa, Gernát), 46. M. Stránský (Hrňa, Martin Růžička), 59. Martin Růžička (M. Stránský, Galvinš). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Frodl, Kis. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:3. Diváci: 1037.

Litvínov: Godla (25. Honzík) - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich - P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Zygmunt, M. Hanzl, M. Látal - Petružálek, Gerhát, Havelka. Trenér: Országh.

Třinec: Kořenář (21.-26. Štěpánek) - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, od 21. navíc Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, Jašek, A. Raška II - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

 

Právě se děje

Další zprávy