Frej je na dně: Zničen psychicky i fyzicky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Frej je na dně: Zničen psychicky i fyzicky...

Ladislav Frej
Ladislav Frej (Foto ČT, ara)

Je na tom bídně! Nejen po psychické, ale i fyzické stránce. Prodělaný covid Ladislava Freje (78), který před měsícem pochoval snoubenku Gábinku (†56), ještě více srazil na kolena. „Cítím se špatně,“ přiznal deníku Aha! herec.

Covidem-19 onemocněl během zkoušek divadelní hry Na zlatém jezeře se Simonou Stašovou (65). „Nakazila mě Simona, jsem pozitivní. Do devatenáctého září musím být v izolaci, uvidíme, jak dopadnou testy,“ popisoval Frej Aha! minulý týden.

Izolaci ukončil, ale...

Bohužel kvůli jeho koronaviru musela být pražská premiéra, která se měla konat už za dva dny, odložena na neurčito. „Já jsem teprve teď skončil izolaci. Kdy budu hrát, ale nedokážu říct. Podle toho, jak mi bude...“ řekl včera herec. A na otázku, jak se cítí, jen poznamenal: „Špatně. Ale snáším to!“ Divadlo ABC místo premiéry na pátek nasadilo představení Skleněný zvěřinec se Simonou Stašovou, která je na rozdíl od Freje už fit. „Premiéra Na zlatém jezeře je ze zdravotních důvodů odložena. Až se najde náhradní termín, tak se uskuteční,“ sdělila Aha! mluvčí Divadla ABC Lucie Korbeliusová.

Musel se přemáhat

Hru přitom herec zkoušel celé léto se Stašovou na zahradě svého domu v Hostivici a jejich první divačkou byla Frejova snoubenka, která statečně bojovala s rakovinou slinivky. „Láďu vzala ta moje nemoc daleko víc než mě. Snažil se mě nelitovat, já ale na něm viděla a cítila, jak se musí přemáhat, aby to s ním neseklo. Jak vlastně bravurně odehrává svou roli, kterou vůbec nechtěl,“ řekla Aha! Gábinka v jednom z posledních rozhovorů s tím, že je nesmírně vděčná Stašové.

Prohloubený žal

„Láďovi nabídla krásnou roli v představení Na zlatém jezeře. Úplně se do toho vžil a na každou zkoušku se Simonou se těší jako dítě. Aspoň na chvilku má myšlenky jinde a netrápí se se mnou. Práce mu moc pomáhá,“ dodala dříve Gábinka, která svůj boj se zákeřnou nemocí prohrála 16. srpna. Frej se z toho stále nemůže vzpamatovat. A koronavirus, který ho odřízl od rodiny i přátel, jen prohloubil jeho samotu a žal ze ztráty životní lásky, s níž prožil 12 let života

Trailer na dokument Karel o životě Karla Gotta

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.