bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coloradský klenot má první trofej. Nejlepším nováčkem se stal Makar

23. září 2020, 6:00

Matěj Hodoval

Velká diskuse je u konce. Hokejová veřejnost dlouho spekulovala, kdo že si tedy zaslouží trofej pro nejlepšího nováčka letošní sezony National Hockey League. Nyní je jasno, oceněn byl zadák Colorada Cale Makar.

Makar nebo Hughes?

Dva mimořádně nadaní zadáci, kteří už v svém mladém věku patří mezi klíčové hráče svých týmů. Oba letos zářili a zaslouženě se ještě s českým útočníkem Dominikem Kubalíkem objevili ve finální nominaci na Calder Trophy.

Ačkoliv má za sebou Dominik Kubalík fantastickou sezonu, byl z toho souboj především mezi Quinnem Hughesem a Calem Makarem. A z prestižní trofeje, kterou vyhlašuje Asociace profesionálních hokejových novinářů, se nakonec radoval druhý jmenovaný obránce.

Makar získal dohromady 1538 bodů, přičemž hned 116 novinářů jej zařadilo na první místo. To Hughes skončil druhý s 1337 a třetí Kubalík s 554 body.

„Pochopitelně jsem velmi poctěn. Je mimořádné získat tuto trofej zpět pro organizaci Avalanche,“ komentuje své prvenství Makar.

Jednadvacetiletý Kanaďan skončil základní část s padesáti kanadskými body v sedmapadesáti startech, což jej zařadil na druhé místo produktivity mezi nováčky. Tím vůbec nejproduktivnějším byl Quinn Hughes.

Makar ale oproti svému americkému soupeři odehrál o celých jedenáct duelů méně.
Rodák z Calgary tak dodává svým Lavinám spoustu optimismu do budoucnosti. „Jako tým cítíme, že můžeme být příští rok uchazeči o pohár. Budou to vzrušující časy. Jsme ve velmi vzrušující skupině a na dobrém místě. Všichni se nemohou dočkat, až se vrátíme zpět,“ hlásí mladý obránce.

All-Star tým nováčků

B – Elvis Merzlikins (Columbus)

O – Cale Makar (Colorado) a Quinn Hughes (Vancouver)

Ú – Dominik Kubalík (Chicago), Victor Olofsson (Buffalo) a Nick Suzuki (Montreal)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.