Hlavní obsah

Britové potvrzují elektrický Range Rover, přijde však se zpožděním

Novinky, Daniel Havlina, Marek Bednář

Drobné zpoždění ve vývoji stojí za tím, že elektrické modely Range Rover a Jaguar XJ se odhalí o dva měsíce později, než bylo původně v plánu. Oba budou využívat stejný základ, jako chystané nové generace „plnotučných” Range Roveru a Range Roveru Sport.

Foto: Land Rover

Range Rover SV Coupé (Ilustrační foto)

Článek

Informace o tom, že budou mít obě sesterské automobilky z Velké Británie problém se včasným uvedením svých klíčových elektrických modelů, přinesl web Autocar, který se dostal k přepisům konferenčních hovorů mezi užším vedením automobilky Jaguar Land Rover (JLR).

Čistě elektrický Range Rover a také elektrická verze limuzíny Jaguar XJ se, jak z přepisů vyplývá, měly původně představit v srpnu a v září. Nový termín, který vyjevil finanční ředitel firmy Adrian Mardell, zní na říjen a listopad.

Land Rover dále elektrifikuje, kompaktní modely dostaly mildhybridní dieselové motory

AutoMoto

Oba vozy mají stát na stejné, nové platformě, nazvané MLA. Nečekejte tedy od elektrického Range Roveru vysokou karoserii a špičkové terénní schopnosti - měl by být o něco nižší než SUV Velar. Ovšem, jak Mardell také zmínil, na architektuře MLA inženýři vyvíjejí i nové generace „plnotučného” Range Roveru a Range Roveru Sport.

Uvedl to v souvislosti s tím, že práce na těchto novinkách nebyly koronavirovou pandemií zpomaleny. Řeč přišla i na zatím zcela neznámý model s kódovým označením MLA MID, který by měl být také zpožděn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám