Hlavní obsah

Burlesky se vracejí se svou lehce erotickou velkolepou show opět na jeviště

Novinky, Kristýna Léblová, jdu
Praha

Stejně jako ostatní umělecké soubory, i Prague Burlesque musel v březnu nastoupit na nucené koronavirové prázdniny. Burleska se do pražského vinohradského divadla Royal Theatre vrátila teprve minulý pátek 18. září. Diváky přitom hvězdy české burlesky znovu přivítaly ve velkém, a to výpravnou show inspirovanou příběhem průkopnic nadzvukového letectví z poloviny 20. století.

Podívejte se, jak královny nebes obnovily pražskou burleskuVideo: Novinky

 
Článek

Výpravné představení s názvem Supersonic Woman je inspirováno příběhem dvou silných žen, které spolu v padesátých a šedesátých letech sváděly souboj v kokpitech tryskových letadel.

Američanka Jacqueline Cochranová bojovala s francouzskou pilotkou Jacqueline Auriolovou o to, která jako první žena na světě překoná rychlost zvuku.

Burleska Miss Cool Cat: Striptýz může být i erotické sundání rukavičky

Styl

Podle zakladatele a principála Prague Burlesque Davida Jahna toto spojení s jejich burleskou přináší fascinující výsledek.

„Nervaly se jen jedna s druhou, s rekordy a hranicemi lidských a technických možností, ale také s hranicemi společnosti, s konvencemi, které nařizovaly, na co má žena právo, a na co nadání,“ uvedl.

„Jde o podobné prolamování předsudků, jaké v běžném životě čeká každou umělkyni, když se chce prosadit v burlesce,” dodal. Novou show měli připravenou už na jaře, kvůli vynucené pauze způsobené pandemií koronaviru a následnými vládními opatřeními ji mohou divákům ukázat až nyní v září.

„Burleska je založena na intenzivních interakcích s diváky. Bylo by proti jejím principům, abychom v době koronakrize streamovali představení přes internet tak, jak jsme si zvykli třeba u hudebních vystoupení,” vysvětlil Jahn, proč pro ně hraní před prázdným hledištěm nepředstavovalo vhodnou alternativu.

Foto: Novinky

Hvězdou jeviště je i Miss Cool Cat.

Hlavní tváře představení tvoří Lady Mousellyca, americká zpěvačka Coca Valente či drag queen (nejčastěji muži v převlečení za ženu) vystupující pod jménem Hayley the Strange.

Hlavní hvězdou představení je pak umělkyně Terezia Mia alias Miss Cool Cat. „Kombinujeme zpěv, tanec, akrobacii a burlesku,“ řekla Novinkám. „Nechceme, aby lidé očekávali nějaký utančený muzikál s čísly, která viděli už v jiných představeních. Je to vše čistě originální. Provázíme diváky svojí fantazií,“ dodala.

Světová burleska Medianoche v Praze nabídla erotiku i krásnou podívanou

Žena

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám