Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

23.09.2020, 10:21
Aktuality
Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Anglie


Záložník Tomáš Souček nastoupil v základní jedenáctce West Hamu United na půdě Arsenalu a odehrál celé utkání. Jeho tým však prohrál kvůli brance pět minut před koncem duelu 1:2.

Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley v 70. minutě na hřišti Leicesteru City. Jeho mužstvo prohrávalo v těch chvílích 1:3. Hostům se podařilo sice rychle snížit, ale nakonec podlehli 2:4.

Itálie


Záložník Antonín Barák debutoval v dresu Hellasu Verona v utkání s AS Řím. Na hřiště se dostal z lavičky v 66. minutě. V zápase branka nepadla, a tudíž skončil nerozhodně 0:0. Nicméně posléze byl kvůli neoprávněnému startu na straně hostů kontumován a Verona si do tabulky zapsala vítězství 3:0.

Sampdoria Janov nestačila na favorizovaný Juventus a prohrála na jeho hřišti 0:3. Český záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě a odehrál celé utkání.

Německo


Obránce Theo Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka odehráli celý zápas za Werder Brémy proti Herthě Berlín. Duel se ale jejich mužstvu vůbec nepovedl. Hosté vyhráli jasně 4:1, na čemž se dvěma gólovými asistencemi podílel i český záložník Vladimír Darida, který také odehrál celých 90 minut.

Kompletní zápas odehrál za Hoffenheim obránce Pavel Kadeřábek. Jeho tým vyhrál v Kolíně nad Rýnem 3:2. Kadeřábek dostal v nastaveném čase druhé půle žlutou kartu.

Útočník Patrik Schick nastoupil za Leverkusen v 63. minutě na hřišti Wolfsburgu. Duel skončil bezbrankovou remízou.

Nizozemsko


Obránce Tomáš Hájek nastoupil v základní sestavě Vitesse Arnhem a podílel se na vítězství svého mužstva 2:0 nad Spartou Rotterdam. V 56. minutě viděl od rozhodčího žlutou kartu.

Debut v nizozemské lize si odbyl záložník Denis Granečný. V dresu Emmenu nastoupil na půdě PSV Eindhoven v 83. minutě a hosté zanedlouho vyrovnali na 1:1. Nicméně nakonec si bod neodvezli, protože v nastaveném čase rozhodl o výhře favorita Romero.

Křídelník Václav Černý v barvách Twente otevřel skóre zápasu na hřišti Feyenoordu Rotterdam už ve druhé minutě. Zasloužil se tak o remízu 1:1, kterou si hosté odvezli. Černý hrál do 78. minuty, než byl vystřídán.

Slovensko


Obránce Petr Pavlík odehrál celé utkání za Pohronie a důležitou měrou přispěl k remíze 2:2 se Seredí. Jeho tým prohrával už 0:2. Pak ale Pavlík jako správný kapitán zavelel na zteč a v 19, minutě sám snížil. Utkání nakonec skončilo remízou 2:2. Pavlík ještě stihl dostat v 78. minutě žlutou kartu. Za hosty ve stejném čase naskočil do hry záložník Nicolas Šumský.

Senica prohrála doma s Dunajskou Stredou 2:4. V domácí sestavě byli dva Češi. Brankář Tomáš Fryšták a záložník Miloš Kopečný. Oba odehráli celé utkání. Na straně vítězných hostů zase chytal celý duel brankář Martin Jedlička.

Slovan Bratislava remizoval 2:2 v Žilině. Do vedení ho už ve 14. minutě poslal český obránce Jurij Medveděv, nicméně po pár minutách, konkrétně ve 23. minutě, musel ze zápasu odstoupit a vystřídat. Medveděvovi na branku přihrával další český fotbalista Erik Daniel, jenž střídal v 86. minutě.

Rusko


Spartak Moskva vyhrál 2:0 na půdě Rubinu Kazaň. Byl u toho také záložník Alex Král, který odehrál kompletních 90 minut.

Belgie


Michael Krmenčík se dvakrát prosadil v dresu Brugg proti Waregemu. Český forvard nastoupil v základní sestavě a v 19. a 41. minutě zvyšoval na 2:0, respektive na 4:0. Hosté nakonec v Bruggách vyhráli dokonce 6:0. Krmenčík byl vystřídán v 72. minutě.

Turecko


Obránce Tomáš Břečka i záložník David Pavelka odehráli celý duel za Kasimpasu proti Rizesporu a mohli se radovat z vítězství 2:0. Za hosty hrál celé utkání útočník Milan Škoda.

Obránce Filip Novák nastoupil za Fenerbahce Istanbul v 69. minutě zápasu proti Hataysporu. Na konečné remíze 0:0, však ani jeho příchod nic nezměnil.

Polsko


Tři penalty za poločas kopali hráči Rakówa Czestochowa v polské Ekstraklase na hřišti Podbeskidzie Bielsko Biala. Dvě z nich proměnil český záložník Petr Schwarz a zásadní měrou se podílel na vítězství svého týmu 4:1. Schwarz střídal v 81. minutě. V základní sestavě Rakówa nechyběl kapitán a obránce Tomáš Petrášek, který odehrál celé utkání. V 86. minutě naskočil do hry také třetí Čech Daniel Bartl.

Legia Varšava prohrála doma s Górnikem Zabrze 1:3. Útočník Tomáš Pekhart nastoupil v základní sestavě, ale o poločase byl vystřídán.

Lech Poznaň porazil v městském derby Wartu 1:0. Český záložník Jan Sýkora hrál za vítězný tým od začátku. V 57. minutě střídal.

Záložník Martin Pospíšil nastoupil za Jagiellonii Bialystok na hřišti Piastu Gliwice s kapitánskou páskou a dovedl nakonec tým k vítězství 1:0. Od 81. minutě byl na hřišti také záložník Tomáš Přikryl.

Kypr


Obránce Josef Kvída odehrál celý zápas za Pafos proti Achnasu. V 51. minutě dostal žlutou kartu. S celkovým výsledkem však nemohl být docela spokojen. Pafos doma jen remizoval 2:2.

Záložník Josef Hušbauer nastoupil v dresu Anorthosis Famagusta do druhého poločasu utkání s Apollonem Limassol a v 85. minutě dostal žlutou kartu. Jeho mužstvo nakonec ale prohrálo 1:3.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal celé utkání za St. Mirren. Jeho mužstvo však v Dundee prohrálo 1:2.

Rumunsko


Rovnou trio českých fotbalistů nastoupil za Gaz Metan Medias v základní sestavě utkání proti Dinamu Bukurešť. Celé utkání odehrál obránce Ondřej Bačo, který v 58. minutě dostal žlutou kartu. Žlutě napomínán byl v 51. minutě záložník Lukáš Droppa, jenž vedl mužstvo jako kapitán a střídal v 81. minutě. Žlutá karta se nevyhnula ani útočníkovi Tomáši Smolovi. Ten odehrál 59 minut. Ani jeden z Čechů pod vedením trenéra Dušana Uhrina mladšího po zápase velkou radost neměl. Jejich tým totiž prohrál 1:3.

Lotyšsko


Záložník Jakub Hora přispěl k vítězství Riga FC nad Valmierou 1:0. Nastoupil v základní sestavě a vystřídán byl v 83. minutě.

Litva


Martin Berkovec odchytal za Žalgiris Vilnius utkání na půdě Riteriai. Duel skončil nerozhodně 2:2.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celý zápas za Aluminij Kidričevo proti Olimpiji Lublaň a asistencí na gól Matjašiče přispěl k vítězství 1:0.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (38)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Proč nenechali Schwarz kopat i tu 3. penaltu?

Reagovat
Rob Roy

Zkusím zatipovat. Krmelec dá za Bruggy na podzim víc ligových gólů než Schick v Leverkusenu. Krmenčík 9, Schick 7. - Pospíšil má v Jagiellonii smlouvu na poslední rok, jsem zvědav kam pak dál.

Reagovat
Salfovic

To já si tipnu, že Schick nedá ani těch 7.

Reagovat
ttopi

Krmenčík 4, Schick 8

Reagovat
stokurev

Ceska repre potrebuje aby se chytli oba. Zadne lepsi utocniky nemame

Reagovat
OTASi

taky si myslím, RB mu seděl, Leverkusen mi přidje o level níž a je klidně možný, že se bude trápit jako v AS

Reagovat
fabec1222

Jablonec

Reagovat
naheCZ

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PaYaB

Reagovat
veikko

Aby se Břečka nakonec ještě nedostal do reprezentace. Tím nemyslím, že bych mu to nepřál, spíš naopak. Byla by to hodně zajímavá cesta borce z menšího klubu, který nikdy neprošel týmem z naší TOP 3.

Reagovat
meno

Necid nemá klub. Divím se, že po něm nejde Jablonec nebo Bolka.

Reagovat
Stannis Baratheon

Sigma

Reagovat
meno

Ti ho neuplatí ne?

Reagovat
cetto

No vzhledem k tomu, že je volnej, tak asi nikdo nedokáže splnit jeho platový požadavky. V tom případě je podle mě lepší podepsat roční smlouvu za menší plat v Sigmě než rok vůbec nehrát. Každopádně je to jeho volba. Ale Kozák se taky vrátil do Liberce, popral se o šanci a po roce přestoupil do Sparty, kde bere minimálně 5x víc. Necid je lepší fotbalista, tak by si tu klidně mohl vykopat nějaké lukrativnější angažmá třeba v Polsku

Reagovat
db18

Má mít něco rozjednaného v Nizozemsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Zájem má Příbram, ale Necka prozatím odmítl

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Dávejte sem i videa k těm golum ne? Proč to tu není, dřív bylo? Velké rozčarování!

Reagovat
Svatej

FM 20 online OT

Tím, že je na Epicu to FMko zdarma, tak to začínám instalovat. S kamarády jsme si řekli, že si uděláme nějakou obdobu vlastní sezony, ať zabijeme zbytky našich volných časů. Poradil by mi jenom někdo, jaký jsou možnosti a výhody online sezon?

Pochopil jsem to tak, že si můžu vytvořit vlastní online sezonu a pozvat pár lidí, abychom spolu hráli, ale vůbec nevim, jak to funguje a nikde se mi nedaří úspěšně najít vysvětlující článek. Je tam několik neznámých a třeba mi je někdo pomůže objasnit.

- Musím mít komplet 20 lidí na vytvoření? Nebo se dá hrát s mín lidma, popř nahradit botama/náhodnýma lidma?

- jsou povolený duplicitní týmy jako 2x Chelsea atp.?

- Dají se dělat přestupy? Pokud jo, musí být jen mezi hráči z ligy a nebo i z jiných týmů, který v naší lize ani nejsou ? (vzhledem k předchozímu bodu by to bylo dost matoucí, ale stejně se ptám pro sichr)

- Je vyžadovaný, aby se konkrétní lidi sešli v hrou stanoveným přesným termínu, nebo si to můžou odehrát kdykoliv chtějí?

- vylepšuje se hráčům rating během sezony?

Byla tu i varianta B, že si to uděláme prostě offline a výsledky si budem psát na papír, ale něco by tomu chybělo..

Reagovat
Svatej

Tak ted zjistuju, že to funguje prý jak draft, je to pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Draft je jiný typ hraní, ale pro multiplayer mi přijde jako ten lepší. Hrát normální sezónu ve více lidech mi přijde nereálné, protože je to strašně pomalá hra a není reálné, že se ve více lidech něco odehraje.

V draftu si na střídačku vyberete hráče, nastavíte taktiky a hrajete. Žádný trénink, žádný skouting, přestupy, novináři. Navíc je to +- vyrovnané. Prostě pár zápasů s vlastními týmy, buď ve formátu turnaje nebo ligy.

Já jsem hrál zatím dvakrát draft s jedním dalším manažerem. Dali jsme si formát vlastní ligy + dva ai týmy, tj.čtyři týmy, 6 zápasů celkem. A vyšlo to tak na 3-4h. Finální tabulka draftu z české ligy https://i.imgur.com/jK7Vqmg.png Od té doby se mi ozval další týpek, takže příště už snad budeme tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál jsem naposledy multiplayer někdy v ročníku 2013, takže se mohlo něco změnit.

- Musím mít komplet 20 lidí na vytvoření? Nebo se dá hrát s mín lidma, popř nahradit botama/náhodnýma lidma?

Ne, ostatní týmy, co neovládají lidé jsou ovládány počítačem.

- jsou povolený duplicitní týmy jako 2x Chelsea atp.?

Ne, každý hráč si vybírá tým v nějaké lize, který povede, nejde mít duplicitní týmy. Vaše liga má pořád 20 týmů, ale jen některé jsou ovládány hráči.

- Dají se dělat přestupy? Pokud jo, musí být jen mezi hráči z ligy a nebo i z jiných týmů, který v naší lize ani nejsou ? (vzhledem k předchozímu bodu by to bylo dost matoucí, ale stejně se ptám pro sichr)

Ano a i od těch ovládaných počítačem.

- Je vyžadovaný, aby se konkrétní lidi sešli v hrou stanoveným přesným termínu, nebo si to můžou odehrát kdykoliv chtějí?

Je to nutný, aby to mělo nějakej smysl a mohlo se pokročit v čase. Pokud někteří nebudou připojení, možná jde taky pokračovat, ale to pak ti odpojení zmeškají.

- vylepšuje se hráčům rating během sezony?

Asi jako normálně v singleplayeru.

Reagovat
Svatej

Skvělý parádní! Díky moc za každou odpověď

Reagovat
cetto

Jen bych dodal, že pokud chceš, aby to mělo jakýs takýs smysl, tak je potřeba, aby si každej z vás rezervoval tak aspoň 300 hodin svého času FMko trvá extrémně dlouho a ještě dýl, když hraješ online, protože tahy nejdou paralelně, ale "štafetu" si předáváte. Jinými slovy hraje vždycky jeden a ostatní čekaj, až on všechno nakliká atd. Hrával jsem FMko a každej rok jsem v něm nechal okolo 1000 hodin s tím, že jsem obvykle stihl odehrát tak dekádu a to jsem byl sám a hrál za jedinej tým. Jednu sezonu online podle mě nejste schopni odehrát za mín jak 100 hodin.

S tím souvisí to, že atributy se hráčům zlepšují, ale želvím tempem. Takže pokud v tom neodehrajete tak 500 hodin, tak určitě nějaký citelný změny atributu nezavnímáte. Určitě si za tu dobu nemáte šanci vychovat svý vlastní talenty...

Reagovat
Svatej

pro kristovy rány, proč to neudělají trochu plynulejší a ne tak časově agresivní

Já z toho fakt chtěl mít jen takovou pořádnou verzi nějaký odreagovačky na víkendovou siestu po obědě, ne takovej blázinec

Reagovat
Svatej

Vlastně se i tebe ještě zeptám - je něco obecnýho dalšího, co bych určitě měl vědět? krom nehraní za Tottenham, přirozeně..

Reagovat
smazaný uživatel

Rozlučte se s volným časem, protože to je ještě víc časově náročný a návykový než single. Jo a ještě doporučuju stáhnout nové soupisky s aktuálními přestupy a hrát za Tottenham, to si všechny namažeš na chleba.

Reagovat
Svatej

do prdele, já naopak doufal, že to bude taková namakanější verze toho Top Eleven, který před lety letělo.

Prostě bych si k tomu o víkendu ve 4 sednul, odehrál pěkně zápas a mrknul na to až další týden.

Já jsem začátečník, potřebuju tým, se kterým se vyhrává snadno a ne takový výzvy. Navíc se s klukama znám, nechci jim být ještě víc nesymaptickej, než jsem teď.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to klidně můžete odehrát zápas za týden a pak to vypnout, ale to asi nebude úplně ono

Reagovat
Svatej

ok, díky

Reagovat
RadekVonCZE

Taky jsem nainstaloval

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, dá se někde stáhnout editor? Mám to také přes Epic

Reagovat
OTASi

Petrášek z Rakówa by si zasloužil nominaci do repre

Reagovat
ACSeRw!n

Cerny za 4 roky 1 gol

Reagovat
Rezan

Taky se dočkal

Reagovat
stokurev

Jinak tip pro redakci:

Panove mohli by jste k tem soutezim ve kterych hraji cesti hraci zaroven napsat jakou pozici v tabulce jejich klub obsadil po odehranem kole. Myslim ze by to zase nebylo tolik prace navic a clovek by ziskal komplexnejsi prehled

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele