Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útek pred ohňom, výčitky po smrti otca. Shiffrinová má odkaz pre Vlhovú a spol.

Smútok za zosnulou babkou nestihol pominúť a prišla ďalšia tvrdá rana. Hoci sa po nej vrátila do sezóny, na štart sa už kvôli pandémii nedostala. A aby toho nebolo málo, v lete musela s mamou opustiť svoj nový domov. Zdá sa vám, že rok s magickým číslom 2020 je pod psa? V porovnaní s Mikaelou Shiffrinovou je to -veľmi pravdepodobne - nič.

23.09.2020 12:57
Mikaela Shiffrinová. Foto: ,
Petra Vlhová (vľavo) v debate s Mikaelou Shiffrinovou.
debata

Najlepšia alpská lyžiarka súčasnosti ukončila sezónu bez zisku akéhokoľvek glóbusu, čo sa jej naposledy stalo pred štyrmi rokmi. Detailistku na lyžiach a veľkú súperku Petry Vlhovej to však v marci absolútne netrápilo.

Krátko predtým totiž tragicky zomrel jej otec Jeff. Vyšetrovateľ so súhlasom rodiny uvalil na detaily smrti embargo. Špekuluje sa nad tým, že uznávaný anestéziológ spadol zo strechy domu v meste Edwards.

„Ľudia sa ma pýtajú, ako sa mám. Fakt neviem, čo im na to odpovedať,“ priznala v rozhovore pre NY Times.

O nehode svojho otca sa dozvedela v čase, keď sa chystala na ďalšie preteky Svetového pohára. Okamžite zbalila najnutnejšie veci, prerušila sezónu a vrátila sa do svojho rodiska.

Príprava alpských lyžiarok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s gitarou.

"Sedíte v lietadle a snažíte sa ísť domov, aby ste videli zomierať vášho otca. To je stelesnenie toho, o čo by ste sa mali strachovať a zaujímať.

Všetky ostatné veci – napríklad to, či vyhrám – sú v porovnaní s tým malichernosti," vrátila sa k bolestivej strate Shiffrinová.

Natíska sa preto otázka, či 25-ročná americká sympaťáčka, ktorá v lete musela kvôli požiarom v štáte Colorado opustiť svoj nový domov, má dostatok chuti a motivácie vrátiť sa na lyžiarske tróny.

Ten celkový obsadila Talianka Federica Brignoneová, slalomový zasa Vlhová. Shiffrinová ma pre ne i ďalšie súperky necelý mesiac pred štartom sezóny (17. októbra sú na programe úvodné preteky v obrovskom slalome) jasný odkaz.

"Som celkom silná, mám za sebou kvalitný tréning. Som pripravená, hoci presne neviem, čo mám očakávať. Mám veľkú motiváciu, aby som znova pokračovala v budovaní mojej pozície.

Nie však preto, že si chcem uzurpovať niečo naspäť. Nerada by som svoju vášeň k lyžovaniu otrávila týmto postojom. Chcem si Svetový pohár užívať tak, ako predtým," uzavrela Shiffrinová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Federica Brignoneová