Populární Baby Yoda z tisíce kostek a ikonický Batwing na zeď. LEGO láká na The Mandalorian a slaví svátek Batmana

Filip HouskaFilip Houska

lego-yoda-batmobil

Foto: LEGO/CzechCrunch

Postava Dítěte ze seriálu The Mandalorian a legendární Batwing

0Zobrazit komentáře

Na jedné straně rozsáhlá galaxie, na straně druhé temné prostředí Gothamu. LEGO se opět pustilo do designování nových stavebnic ze světů Star Wars a Batmana a poté, co vyrukovalo se sběratelskými helmami imperiálních vojáků nebo výročním modelem Batmobilu, uvádí do své nabídky autentickou repliku oblíbeného Baby Yody a tajemný letoun Batwing z filmu The Batman (1989).

Pojďme se nejprve podívat na novinku vycházející ze seriálu The Mandalorian. Jeho první série vyšla exkluzivně na streamovací službě Disney+ a rázem si získala široké zástupy fanoušků, kteří oceňují nejen inspiraci ikonickým univerzem Star Wars, ale také fakt, že byly díly natočeny téměř bez použití zelených pláten. Teď Disney láká na druhou sezónu a LEGO se svým způsobem přidává.

Dánská firma představila set, ze kterého si budeme moci složit takzvané Dítě, jednu ze zásadních (a především velmi oblíbených) postav tohoto ambiciózního seriálu, pro níž se okamžitě vžila „neoficiální“ přezdívka Baby Yoda. Důvod je jednoduchý: díky své podobě, barvě kůže a velkým uším totiž připomíná legendárního mistra Yodu z původních trilogií ságy Star Wars.

baby-yoda-lego_1

Foto: LEGO

Jedinečný sběratelský kousek

baby-yoda-lego_2

Foto: LEGO

Dítě se skládá z více než 1 000 dílků

Figurku, které lze upravovat i výrazy ve tváři, si bude možné složit z 1 073 dílků a dosáhne výšky okolo 20 centimetrů. „Cílem bylo zachytit šarm a samozřejmě jeho roztomilost, tudíž jsme na tom museli pečlivě pracovat a vybírat ty správné dílky. Dokonce jsme zahrnuli i detaily jako knoflík řadicí páky,“ dodává Michael Lee Stockwell, designový manažer edice LEGO Star Wars.

Dítě vejde do prodeje 30. října, tedy v den, kdy na Disney+ odstartuje druhá série seriálu The Mandalorian, za cenu 1 999 korun. Předobjednávky tohoto setu, jehož součástí bude i informační štítek a minifigurka Baby Yody, jsou spuštěny už nyní na oficiálním webu.

Ze vzduchu přímo do Gothamu

Pokud jste viděli film The Batman z roku 1989 od režiséra Tima Burtona, nepochybně víte, jakou roli v něm hrál ozbrojený letoun Batwing. Právě v něm chtěl Batman zamezit masakru, který chystal Joker při příležitosti oslav 200 let od založení Gothamu. Pomocí speciálních balónů napuštěných jedem známým jako Smylex chtěl totiž zabít všechny lidi v davu.

batwing-lego_1

Foto: LEGO

Replika kultovního Batwingu

Replika tohoto ultimátního vzdušného prostředku nyní míří i do portfolia společnosti LEGO, která od 21. října nabídne novou stavebnici skládající se z 2 363 kostek, z nichž si bude Batwing možné složit. Navíc půjde o poměrně propracovanou hračku, jelikož bude disponovat odnímatelnou střechou, projektily, polohovatelnými klapkami a obecně propracovaným interiérem.

tesla-musk-modely2

Přečtěte si takéVelké novinky Tesly. Elon Musk jde vstříc masové elektromobilitě a s novými bateriemi chystá auto za půl milionuVelké novinky Tesly. Elon Musk jde vstříc masové elektromobilitě a s novými bateriemi chystá auto za půl milionu

Při správném sestavení bude Batwing měřit zhruba 11 centimetrů na výšku, 20 centimetrů na délku a 22 centimetrů na šířku. Ideálně se tak bude vyjímat někde na zdi, kam jej bude možné pověsit. Součástí balení budou i tři minifigurky – Batman, Joker a kriminálník pracující pro Jokera, takzvaný Goon.

Novinku si užijí i čeští stavitelé a fanoušci Batmana (potažmo DC Comics), jelikož se bude prodávat i na tuzemském trhu, a to za cenu 5 299 korun. LEGO navíc touto stavebnicí připomíná i svátek Batmana, který se mezi skalními příznivci temného rytíře a ochránce Gothamu letos slavil 19. září.

batwing-lego_2

Foto: LEGO

Batmanův vzdušný stroj bude možné pověsit i na zeď

batwing-lego_3

Foto: LEGO

Včetně informačního štítku

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym