bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chára, Jarry nebo Roy. Kteří hráči dostali hlasy na zisk trofejí?

23. září 2020, 14:43

Jakub Hromada

NHL Awards je každoroční událostí, kam se sjedou jen ti nejlepší z nejlepších. Letos kvůli pandemii koronaviru musela tato akce proběhnout pouze na dálku. Hlavními poutači byly Hart Trophy, Norris Trophy, Calder Trophy a Vezina Trophy. Mezi kandidáty, kteří dostali pár hlasů, najdeme i několik kuriózních jmen.

Hart Trophy

Hartova trofej je udávána hráči, jenž byl pro svůj tým ze všech nejužitečnější. Do finálové trojice se dostal Leon Draisaitl z Edmontonu, Nathan MacKinnon z Colorada a Artěmij Panarin z Rangers. Přesně v tomto pořadí se nakonec umístili, ovšem hned 19 hráčů obdrželo alespoň jeden hlas.

Vedle dalších favoritů, jakými byli například David Pastrňák nebo Connor Hellebuyck, se například dostalo na trojici hráčů z Vancouveru. Jacob Markström dostal jeden hlas na čtvrtém místě, Elias Pettersson hned tři na pátém a jeden si zasloužil také J.T. Miller.

Každý novinář sestavil žebříček pěti nejlepších. První obdržel deset bodů, druhý sedm, třetí pět, čtvrtý dři a pátý jeden bod.

Pouze jeden bodík získal Patrick Kane, stejně tak i Tristan Jarry z Pittsburghu. David Pastrňák skončil celkově čtvrtý, tři žurnalisté ho pasovali do pozice vítěze. Na finálovou trojku ovšem ztratil 520 bodů.

Norris Trophy

V ocenění pro nejlepšího obránce soutěže se hlasovalo stejným způsobem jako u Hartovy trofeje. Zde se mělo rozhodnout mezi John Carlsonem z Washingtonu, jenž jasně dominoval ofenzivním statistikám, a Romanem Josim, zodpovědným a dost možná nejdůležitějším mužem v sestavě Preds. 

Josi nakonec zvítězil o více než 200 bodů, Victor Hedman a Alex Pietrangelo ještě také hráli vcelku větší roli v hlasování. 

Hodně se mluvilo také o Caleu Makarovi, který nakonec s 23 body skončil devátý. Jedenáctý se s velkým překvapením díky hlasu Kevina McGrana z Toronto Stars umístil Esa Lindell z Dallasu, jenž rozhodně nepatří mezi nejlepší beky v lize. McGran ho přitom zařadil na třetí místo. 

Tony DeAngelo z Rangers překvapivě předčil dalšího nováčka Quinna Hughese o dva body. Po jednom získali Jonas Brodin, Zdeno Chára, Drew Doughty, Torey Krug a Jared Spurgeon. 

Calder Trophy

Cale Makar se stal nejlepším nováčkem uplynulé sezóny a v napínavém finiši překonal svého hlavního soka z Vancouveru Quinna Hughese. Dominik Kubalík, jenž se dokonce ve dvou případech objevil na druhém místě (Ben Pope – Chicago Sun-Times a Jim Thomas - St. Louis Post-Dispatch), porazil v boji o třetí místo Adama Foxe. Murat Ates z The Athletic ovšem pasoval obránce Rangers do role celkového vítěze. 

Následovala dvojice gólmanů Elvis Merzlikins a Mackenzie Blackwood. Hned za nimi skončil Jacob Olofsson, o němž se dlouho mluvilo jako o kandidátovi na finálovou trojku. 

Dostalo se také na Joshe Marina a Nicka Suzukiho. Ethan Bear, Denis Gurianov, Ilja Samsonov a Matt Roy tvořili spodní část žebříčku.

Vezina Trophy

Trofej pro nejlepšího gólmana měla daleko dopředu tři jasné favority. Nakonec se z jejího zisku radoval Connor Hellebuyck, jenž skončil šestý v hlasování o nejužitečnějšího hráče ligy. Hned za ním následoval Tuukka Rask a Andrej Vasilevskij.

V této kategorii mohli novináři volit pouze tři hráče, proto se dostalo jen na devět brankářů. Žebříček tak sestupně vypadal následovně:

Jacob Markström, Elvis Merzlikins, Robin Lehner, Jordan Binnington, Tristan Jarry, Darcy Kuemper. Poslední tři získali smírně po jednom bodu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.