Sulík o vládnych novinách: Ľudia budú mať na čom čistiť zemiaky

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nepovažuje vydávanie vládnych novín za dobrý nápad.

23.09.2020 15:10
debata (64)

VIDEO: Sulík jasne povedal, na čo budú dobré vládne noviny v papierovej podobe.

Video

Sulík to povedal počas stredajšieho rokovania vlády. Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) zároveň nevie, či budú členovia jeho strany do novín prispievať článkami.

„Na druhej strane nemusím súhlasiť so všetkým, čo sa deje v koalícii. Sme tam predsa len jeden zo štyroch partnerov. Nepovažujem za dobrý nápad ani ich papierovú podobu. Ale budú mať ľudia zemiaky na čom čistiť a jablká na jeseň a zimu do čoho baliť,“ povedal Sulík.

K tomu, že vláda začala s verejným obstarávaním firmy, ktorá bude noviny vydávať, sa okrem Sulíka nevedel bližšie vyjadriť ani minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). Šéf envirorezortu dúfa, že ak predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) projekt vládnych novín skutočne spustí, budú v papierovej podobe vydávané v čo najnižšom množstve. „Tak ja verím, že premiér má plán, že ak by sa do toho pustil, tak by ich posielal iba abonentom, ktorí by nepotrebovali elektronickú podobu. Myslím, že v 21. storočí sa takáto alternatíva núka,“ dodal Budaj.

Nápad vydávať vládne noviny prezentoval Igor Matovič (OĽaNO) v apríli. Vláda by podľa neho mala mať svoje vlastné noviny, prostredníctvom ktorých bude občanov bezplatne a pravidelne informovať o výsledkoch svojej práce a aktivitách, ktorým sa jej členovia venujú.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #vládne noviny