Pár z Verony se seznámil na balkoně. Teď se novodobí Romeo a Julie zasnoubili

Magazín Magazín
23. 9. 2020 15:30
Veronský pár, který se seznámil, když Italové museli letos na jaře kvůli šířící se pandemii koronaviru dodržovat přísnou karanténu, čeká svatba. Michele D’Alpaos a Paola Agnelliová potvrdili, že už jsou zasnoubení. Lidé dvojici přirovnávají k Romeovi a Julii ze slavné Shakespearovy tragédie.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Když v březnu tohoto roku v některých italských městech kvůli kritické situaci s koronavirem platil zákaz vycházení, jejich obyvatelé se svými sousedy udržovali kontakt alespoň přes balkony. Lidé tam posedávali, a aby sobě i ostatním dodali v těžkých chvílích morální sílu, zpívali společně známé písně.

Ve Veroně se ke zpěvu přidali také Michele D’Alpaos a Paola Agnelliová, a když se jednoho večera jejich oči potkaly, přeskočila mezi nimi pomyslná jiskra. Na rozdíl od postav ze Shakespearovy tragédie má ale jejich příběh šťastný konec.

Michele a Paola si začali volat nebo na sebe zamilovaně pomrkávali z jednoho balkonu na druhý. Pak Michel dokonce pověsil na střechu svého domu ceduli s Paoliným jménem. V květnu, kdy už se přísná vládní opatření v Itálii uvolnila, se pak milenci z Verony konečně začali scházet v místním parku. Informoval o tom britský list The Independent.

Od té doby spolu pár vyrazil i na dvě dovolené, jednu u moře, kde žijí Michelovi rodiče, a druhou v Alpách u rodičů Paoly. "Věřím, že naše seznámení bylo osudové, a přijde mi úžasné, že jsme se do sebe zamilovali právě v době tak tragické události. Přijde mi, jako by mi Michela seslali z nebe," svěřila se Paola.

"Karanténa sice už skončila, ale Michele mi ze zvyku pořád v noci mává rozsvícenou baterkou ze svého bytu, což mě vždycky rozesměje. Taky si stále před spaním telefonujeme, abychom si popřáli dobrou noc," doplnila Paola.

Přestože dvojice pořád bydlí odděleně, po svatbě, která ji čeká poté, co nyní oznámila zasnoubení, se plánuje nastěhovat do Michelova bytu. Tam teď společně tráví alespoň víkendy.

"V současnosti vybíráme datum, kdy se vezmeme. Zvažujeme, že by se obřad konal na velké střešní terase mojí budovy. Bylo by to symbolické, když jsme se seznámili na balkonech," prozradil Michele.

eRouška má smysl, říká informatik a poslanec Pirátů Ondřej Profant:

Aplikace o vás nikomu nic nepoví. Nezná vaši identitu a neřekne vám, kdo a kde přesně byl člověk, který mohl být nakažený, vysvětluje poslanec. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy