Hlavní obsah

V Evropě se schyluje k miliardové akvizici. Francouzi chtějí koupit polského operátora Play

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská telekomunikační společnost Iliad podala nabídku na převzetí polského mobilního operátora Play za 2,2 miliardy eur (zhruba 59 miliard Kč). Oznámila to firma. Dodala, že již uzavřela dohodu o koupi 40procentního podílu v polském podniku od dvou klíčových akcionářů.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Logo francouzské telekomunikační společnosti Iliad (ilustrační foto)

Článek

Mobilní operátor Play má 15 milionů předplatitelů a tržní podíl 29 procent. Zaměstnává kolem 2800 lidí.

Společnost Iliad se rozhodla nabídnout za každou akcii firmy Play 39 zlotých. Nabídka tak zahrnuje prémii 38,8 procenta k páteční závěrečné ceně akcií na burze.

Aukci kmitočtů pro 5G internet napadli všichni čeští operátoři

Mobil

„Iliad se díky této transakci stane šestým největším telekomunikačním operátorem v Evropě,” uvedl šéf francouzského podniku Thomas Reynaud. Společnost Iliad by po převzetí firmy Play měla 41 milionů předplatitelů ve Francii, Polsku a Itálii.

„Tato aliance se skupinou Iliad je důležitou kapitolou v historii firmy Play,” uvedl šéf polského podniku Jean-Marc Harion. „Naše představenstvo transakci jednomyslně schválilo,” dodal.

Konec balamutění. Operátoři budou muset uvádět přesnou rychlost internetu

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám