Hlavní obsah

Prymula chce vyřešit Hamáčkův spor o rouškách pro důchodce

Novinky, Dominika Jeřábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) nepodpořil trestní oznámení na Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Situaci po kontrole na České poště lze podle něj vyřešit „velmi snadno“.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Předseda Ústředního krizového štábu a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula (vlevo) a ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

Článek

„Považuji za nejvýš nešťastné, abychom zejména v dnešní době řešili tuto problematiku na úrovni dvou státních institucí,“ řekl ve středu Novinkám.

Žalobu kvůli šíření poplašné zprávy navrhl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) poté, co přišel ústav s tím, že roušky odeslané důchodcům nenaplňují zákonné parametry zdravotnického prostředku. Respirátor zase neměl informace v češtině a podle ústavu nenese správné označení shody s evropskými normami CE.

SÚKL: Pošta rozesíláním rozbalených roušek porušila zákon

Domácí

Ředitelka ústavu Irena Storová následně krok označila za vyhrožování a uvedla, že chce situaci řešit vedle premiéra Andreje Babiše (ANO) právě i s Prymulou. Ten o situaci podle svých slov mluvil doposud s oběma zvlášť. Společně by se však měli setkat v nejbližších hodinách.

„Myslím, že bude tato kauza uzavřena. Opravdu nepovažuji za vhodné, aby se tady masmediálně řešilo, co se dá vyřešit velmi snadno,“ doplnil.

Vláda na začátku září rozhodla, že roušky a respirátor pošle všem lidem starším 60 let. Zásilky distribuovala Česká pošta.

Reklama

Výběr článků

Načítám