Student souzený za vraždu tvrdil u soudu: Marii (†72) zabil její partner nožem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Student souzený za vraždu tvrdil u soudu: Marii (†72) zabil její partner nožem...

Tomáš F.
Tomáš F. (Foto Aha! – A. Malachovský, D. Malík, PČR)

Kvůli vile v pražském Bubenči měl Tomáš F. (24) zabít majitelku Marii D. (†72) a jejího přítele Přemysla H. (†57). U soudu ale včera mladík tvrdil, že sám bojoval proti agresorovi.

S párem prý chtěl Tomáš F. loni v červnu dojednat prodej vily. Když přišla řeč na finance, partneři se údajně v pronajaté chatě ve Velké Pasece na Havlíčkobrodsku začali hádat. „Vyčítali si něco ze společného života, tak jsem odešel. Pak se ozvaly zvuky napadení. Marie ležela na zemi bez známek života,“ tvrdil Tomáš F. Přemysl H. ho pak prý výhrůžkami přesvědčil, aby mu pomohl tělo ženy ukrýt v nádrži Švihov. Pak měl napadnout i jeho a on se bránil pohrabáčem. „Dvakrát jsem ho praštil, začal silně krvácet z hlavy,“ líčil obžalovaný. Tělo pak naložil do auta a odvezl na most, odkud ho shodil do přehrady. Z ní pozůstatky obou zavražděných loni v říjnu vytáhli policejní potápěči.

Přítele soudí za podvod
Spolu s Tomášem F. je obžalován i jeho přítel Jiří N. (25). Podle státní zástupkyně se ale nepodílel na vraždě, jen na pokusu podvodem získat vilu. Ta má podle odhadu realitních makléřů hodnotu asi 50 milio nů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.