Hlavní obsah

Ve Štrasburku zmlátili dívku kvůli krátké sukni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Vlnu rozhořčení zvedl ve Francii útok na 22letou studentku, který se stal minulý pátek v centru alsaského Štrasburku, píše server týdeníku Focus. Pachatelé zaútočili na mladou ženu jen proto, že se jim zdála nevhodně oblečená.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve Francii si může vzít na sebe každý, co chce. Ženy se nesmějí stát terčem útoku jen kvůli svému oblečení,“ uvedl Gabriel Attal, mluvčí města Štrasburk.

Na mladou ženu zaútočili tři muži, kterým se nelíbilo, že má dívka sukni. Podle jejich mínění příliš krátkou. „Nejprve na mě začali pořvávat: ‚Ty děvko v sukni.‘ Potom mě dva chytili a třetí mě začal mlátit do obličeje,“ řekla mladá žena rádiu France Bleu Alsace.

Motiv neznámý, žádný další útok. Sériový násilník s nožem z metra dál uniká

Krimi

Když mladou ženu zbili, všichni tři utekli. Incidentu podle dívky přihlíželo asi 15 lidí. „Nikdo ale nic neudělal,“ uvedla.

Policie podle zpráv místních médií případ vyšetřuje. Náměstkyně ministra vnitra a bývalá státní tajemnice pro rovné příležitosti Marlène Schiappaová odcestovala do Štrasburku, aby se setkala se zástupci policie a prefektury a probrala lepší ochranu žen. „Sukně není zodpovědná za útok a žena ještě méně,“ řekla Schiappaová rádiu France Bleu.

Reklama

Výběr článků

Načítám