Hlavní obsah

Živí obří šneci jako pomocníci v omlazení pleti

Novinky, Linda Humlová

V jordánském kosmetickém centru nabízejí speciální ošetření obličeje, které rozhodně není pro slabé povahy. Místo masek a jiných klasických procedur totiž svoji práci odvádějí obří šneci afričtí, kteří za sebou zanechávají sliz obsahující kolagen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V jordánském kosmetickém salonu používají k ošetření pleti živé šnekyVideo: Reuters

 
Článek

Zatímco pro mnohé jsou hlemýždi lahodnou pochoutkou, v Jordánsku dostali jinou funkci. V jednom kosmetickém salonu jsou vyhledávanou procedurou.

„Nepoužívám označení lékařské ošetření. Jedná se o doplňkovou proceduru, ze které může vaše pleť profitovat. Tento speciální druh hlemýždě totiž produkuje ve svém slizu kolagen, který pozitivně působí na pleť. Při jeho putování po obličeji navíc pohlcuje odumřelé části pokožky, otevírá póry a zanechává tam zmíněný kolagen,“ říká pro agenturu Reuters Suheil Sweidan, který stojí za tímto projektem.

Využívání hlemýžďů sahá až do starověkého Řecka, kdy tato zvířata lidé rozdrtili a následně je používali jako lék na kožní léze. V posledních letech se výrobky obsahující hlemýždí sliz stávají čím dál tím více populárnější, a to zejména v Asii, Francii, ale také Chile či Itálii.

Nejčastější mýty o správné péči o pleť

Styl

Lékaři a dermatologové však tvrdí, že neexistuje žádný významný vědecký výzkum prokazující přínos slizu na lidskou pokožku.

Svoji klientelu si ale hlemýždi našli rychle. „První sezení jsem si myslela, že to nezvládnu. Při dalším mi to ale už bylo příjemné, a dokonce jsem při tom usnula, jaký to byl relax. Všímám si rozdílů na své tváři, mám plnější kontury a více zářím,“ říká Alia Faresová pro Reuters.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám