Hlavní obsah

Pohonné hmoty znovu zlevnily, benzin byl ve středu za 27,79

Novinky, ČTK, bož

Pohonné hmoty v Česku i nadále zlevňují. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic ve středu prodával v průměru za 27,79 koruny, což je o sedm haléřů méně než před týdnem. Litr nafty průměrně zlevnil o 13 haléřů na 27,16 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Litr benzinu nebo nafty je zhruba o 4,60 koruny levnější než před rokem.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze, kde litr benzinu stojí v průměru 28,61 koruny, což je o čtyři haléře méně než před týdnem. Za více než 28 korun za litr tankují řidiči Natural 95 ještě ve Středočeském kraji a na Vysočině.

Nafta zlevní pod 27 korun za litr

Ekonomika

Litr nafty v hlavním městě vyjde průměrně na 28,21 koruny. Nikde jinde v Česku už její cena nepřekračuje v průměru 28 korun za litr.

Naopak nejlevnější pohonné hmoty načerpají řidiči v Ústeckém kraji, kde litr benzinu stojí v průměru 27,32 koruny. To je o čtyři haléře méně než před týdnem. Litr nafty tamní pumpy prodávají v průměru za 26,68 koruny.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 23. září

Cena severomořské ropy Brent ve středu kolem 19:15 SELČ vykazovala nárůst zhruba o 0,7 procenta na 41,99 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) připisovala bezmála 0,8 procenta na 40,12 dolaru za barel.

Americké zásoby ropy, benzinu i ropných destilátů minulý týden klesly, informoval americký vládní úřad pro energetické informace EIA. Zásoby ropy se snížily o 1,6 milionu barelů. To je méně, než se čekalo.

Obavy na trhu vyvolává nárůst nově nakažených v zemích jako Indie, Francie či Španělsko, stejně jako nová restriktivní opatření ve Velké Británii.

Reklama

Související články

Rejdařství odškodní zdeptaný Mauricius

Mitsui O.S.K. Lines, japonský provozovatel lodi MV Wakashio, která uvázla 25. července na mělčině poblíž afrického Mauricia, oznámil, že poskytne miliardu jenů...

Výběr článků

Načítám