Hlavní obsah

Lucie vnímá situaci jako vyhrocenou. Zve na koncert

Právo, jaš

Skupina Lucie měla letos smůlu. Koncerty, které si naplánovala na léto, byly kvůli koronavirové krizi zrušeny. Přesto je šance, že ji hudební fanoušci přece jenom na pódiu uvidí.

Foto: Ondřej Pýcha

Skupina Lucie, zleva Michal Dvořák, P. B. Ch., Robert Kodym a David Koller.

Článek

V pondělí 28. září by se měla představit na pražském Výstavišti v rámci kulturní akce Praha Září. Diváci budou sedět, jak si to žádá nové vládní nařízení. Prostor bude rozdělen na čtyři sektory s kapacitou každý pět set míst. Vstupenky na koncert jsou stále v prodeji.

Organizátoři sdělili, že pokud by se akce nemohla uskutečnit, návštěvníci o peníze za vstupenky nepřijdou. Po dohodě s Lucií jim garantují vrácení vstupného.

„Současná situace mi připadá už hodně vyhrocená. Vzhledem k tomu, že na chřipku stále umírá víc lidí, tak se mi občas zdá, že už se snad celý svět zbláznil,“ řekl k aktuálnímu dění zpěvák a bubeník David Koller.

Klávesista Michal Dvořák ho doplnil: „Odpověď na tuhle otázku by byla obsáhlá. Ve stručnosti je situace chaotická, nesystémová a především totálně likvidující českou kulturní scénu, včetně všech profesí na kulturu navázaných. Ale hlavu vzhůru, jedeme dál. Nenechme se zblbnout hysterizující masírkou sdělovacích prostředků.“

„Neklesejme na mysli, všechno bude zase dobré. Lidi, nebojte se, nevěřte všemu, co píšou média, která si navíc často protiřečí. Nechci zlehčovat situaci, ale nebojme se žít kulturně a nenechme kulturu zemřít jen proto, že my se budeme bát hrát a vy se budete bát na koncerty chodit,“ přidal se baskytarista P. B. Ch.

Na pondělní vystoupení se kapela těší, není ostatně pro muzikanty nic horšího, než když nemohou hrát. „Na koncert pilně zkoušíme, a dokud nebudeme na sto procent spokojeni, budeme zkoušet dál. Vedle toho má každý své rituály napomáhající soustředění. Jde nám o hodně. Muzika nás živí, baví a chceme, aby to bylo co nejlepší,“ prozradil baskytarista P. B. Ch.

A jaké skladby zazní? „Z našeho alba EvoLucie zahrajeme čtyři a dále samozřejmě průřez celou naší tvorbou,“ konstatoval Koller.

Naposledy hrála Lucie v hlavním městě loni na podzim. Robert Kodym si vzpomněl i na to, kdy to bylo poprvé.

„V březnu 1986 v klubu na Proseku a bylo to úžasné. Přišlo třicet našich kamarádů a jejich kamarádů a měli jsme fantastickou scénu z černého a bílého igelitu,“ řekl.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám