Hlavní obsah

Dva turisté si pořizovali fotku na útesu. Pád z něj nepřežili

Novinky, Michael Švarc

Pořizovat si snímky na útesu se nevyplatilo dvěma britským turistům. Ze skály na promenádě ve španělském Alicante zřejmě uklouzli a pád se jim stal osudným. Hrůzné situaci musel přihlížet jejich společný přítel, který dva mladíky fotografoval, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Alicante (ilustrační foto)

Článek

K incidentu došlo už loni v červenci, nyní však případ znovu prošetřují britské úřady. Tragédie se odehrála u plážové promenády Punta Prima, kde dva Britové ve věku 20 a 25 let nebezpečně pózovali na útesu, zatímco je třetí mladík fotil. Jen krátce před nehodou je přitom místní policista varoval, aby byli opatrní. Vzápětí je však viděl stát až na okraji srázu.

Vyšetřování odhalilo, že všichni tři Britové ten den pili od rána alkohol. Toxikologická analýza rovněž ukázala, že jeden z mladíků pár dní před nehodou užil kokain a společně prý kouřili hašiš.

Jediný přeživší Lewis Higgins uvedl, že se jeho dva přátelé drželi, když padali. Brit pak musel být převezen do nemocnice, aby podstoupil ošetření, protože utrpěl šok. Jeden z mladíků podlehl zranění hlavy hned na místě, druhý zemřel v nemocnici.

Španělské úřady případ prošetřily loni, ale prakticky ho hned uzavřely, protože nedošlo k žádnému porušení zákona. Policista, který mladíky dříve varoval a pak je viděl ze srázu padat, uvedl, že před pádem zřejmě ztratili rovnováhu. Velkou roli přitom měl sehrát právě alkohol, který mladíci pili.

Turista spadnul z vodopádu, když si pořizoval selfie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám