Neboli ste na koncerte českej a cappella skupiny SKETY? Nevadí

Česká a cappella skupina SKETY vydala koncom augusta záznam jedinečného koncertu uskutočneného v zime v pražskom Lucerna Music Bare na albume SKETY Live.

24.09.2020 14:00
Skety - foto Kristyna Svobodova Foto:
SKETY vydali záznam koncertu v pražskom Lucerna Music Bare, kde vystúpili v zime.
debata

Ako hostia na ňom účinkujú aj umelci, s ktorými SKETY spolupracovali už v minulých rokoch, Lenka Dusilová a Vojtěch Dyk.

Po oceňovaných tituloch Skety a Týdytý vychádza skupine prvý „živák“. Speváci opäť skombinovali vlastné skladby s úpravami piesní svojich hudobných kolegov. Lenka Dusilová sa predstavila vo svojej autorskej skladbe Biolom a Vojtěch Dyk v dnes už slávnej piesni Petra Wajsara (držiteľa Českého leva za hudbu k filmu Hastrman) Alkoholická. Tá je na YouTube s počtom zhliadnutí viac ako 7 miliónov veľkým hitom a dočkala sa aj mnohých ľudových spracovaní.

A cappella skupina SKETY patrí k absolútnej špičke vo svojom obore. Je držiteľom Zlatého diplomu a prestížneho ocenenia The Ward Swingle Award v kategórii Jazz z medzinárodnej súťaže Vokal Total (2014) a môže sa pochváliť štyrmi nomináciami na ceny CARA – Contemporary A Cappella Recording Awards.

SKETY vznikli v roku 2011 a spievajú v zložení Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek a Petr Wajsar. Po úspechoch na domácich pódiách okúzlili publikum vo Veľkej Británii, Nemecku, Maďarsku, Rakúsku, Slovensku, Dánsku, Fínsku, Bulharsku, ale majú za sebou aj turné na Tchaj-wane a v Austrálii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vojtěch Dyk #Lenka Dusilová