Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Extraliga se přerušovat nebude. Kluby se domluvily, že navzdory omezení budou pokračovat podle plánu

Hradec Králové vstoupil do nové extraligové sezony jasným vítězstvím. foto: ČTK

Praha - Hokejová extraliga bude i při omezení návštěvnosti, platném na příští dva týdny, pokračovat podle plánu. Zástupci klubů se na tom domluvili na dnešní mimořádné valné hromadě Asociace profesionálních klubů v Praze. Odkládat se budou pouze zápasy celků, které budou v karanténě.
  14:29

„Musím říct, že jednání bylo perfektní a kluby se domluvily na postupu, jak bude soutěž vypadat. Jede se podle plánu, rozpisu extraligy. Zápasy se neuskuteční pouze v případě, že by někdo byl v karanténě,“ řekl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král novinářům.

O možném přerušení soutěže se začalo mluvit poté, co ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu oznámil, že na akce ve vnitřních prostorách bude mít v příštích dvou týdnech přístup jen tisíc diváků.

Pro pokračování soutěže podle platného rozpisu hlasovala drtivá většina klubů, i když například Plzeň nebo Karlovy Vary avizovaly, že za daných omezení doma hrát nebudou. „Ve finále, při hlasování, byl jeden názor proti,“ řekl Král.

Plzeň na úvod extraligového ročníku porazila Spartu 5:3.
Zleva Vojtěch Budík z Plzně, Jan Buchtele ze Sparty a Petr Straka z Plzně.

Jednání APK LH se zúčastnil i předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, který zástupce klubů informoval o plánovaných finančních náhradách. Agentura ve spolupráci s ministerstvem průmyslu dokončuje mimořádný dotační program, který by měl profesionálním klubům kompenzovat ztráty.

„Všichni přivítali, že už je to ve stadiu, ve kterém to je. Jeho vystoupení bylo významné, protože dnes všichni pochopitelně řeší ekonomickou stránku věci,“ řekl Král s tím, že se APK LH opět sejde 8. října, kdy mají stávající pravidla končit.

„Těchto čtrnáct dní bereme jako nutné zlo, které omezilo diváky. Kluby se ale shodly, že situaci přežijí a další kroky budou následovat po čtrnácti dnech, kdy uvidíme, jak se situace dále vyvíjí,“ podotkl šéf hokejového svazu.

Marketingový partner extraligy společnost BPA se s kluby dohodla, že na měsíc všem držitelům permanentních vstupenek umožní bezplatný přístup k HokejkaTV. Fanoušci tak dostanou šanci sledovat zápasy svých oblíbených týmů.

O možném přerušení soutěže se začalo mluvit poté, co ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu oznámil, že na akce ve vnitřních prostorách bude mít v příštích dvou týdnech přístup jen tisíc diváků.

Autor:

Pronájem bytu 2+kk 56 m2
Pronájem bytu 2+kk 56 m2

Křižíkova, Nýřany, okres Plzeň-sever
13 500 Kč/měsíc