Hlavní obsah

Tragický požár na D1 byl velmi silný. Hasiči se nemohli po příjezdu k autům přiblížit

– Kývalka

Vyšetřovatelé středeční nehody několika vozidel na dálnici D1 u Brna, kterou nepřežili tři lidé, vyčíslili škodu na 2,5 milionu korun. Auta po srážce zachvátily plameny, které zasáhly také protihlukovou stěnu. Hasiči zveřejnili videozáznam z komplikovaného zásahu.

Hasičské záběry z tragické hromadné nehody na D1Video: HZS

 
Článek

Požár způsobil silný dým viditelný zdaleka, z hasičských záběrů je patrné, že kouř a oheň neumožňovaly přiblížit se hned k havarovaným autům. Zasahující hasiči vypověděli, že požár s dýmem byl silně rozvinutý už při příjezdu prvních jednotek.

Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na téměř dva miliony na vozech a návěsech, plameny ale poškodily také protihlukovou stěnu a asfaltový povrch vozovky, informoval ve čtvrtek mluvčí policie David Chaloupka s tím, že policie příčinu nehody dál vyšetřuje.

Hromadná nehoda na D1: Tři mrtví

Krimi

Havárie se stala před 11. hodinou ve směru na Brno mezi sjezdy 182 Kývalka a 190, který směřuje k Fakultní nemocnici Brno a Masarykově univerzitě. Tři lidé včetně dítěte zemřeli před příjezdem záchranářů.

Tragická nehoda na dálnici D1Video: Milan Vojtek, Právo, Policie ČR

Záchranná služba na místě ošetřila tři zraněné, těžce zraněnou ženu a dva středně těžce zraněné muže převezli do brněnské nemocnice.

Dálnici D1 zastavila na Vyškovsku nehoda, v koloně se pak srazila další auta

Krimi

Lidem na místě pomáhal i krizový intervent.

Záběry policie z nehody na D1Video: Policie ČR

Vozy z dálnice sjížděly buď na exitu 182 Kývalka, nebo už na exitu 178 Ostrovačice, v obou případech se ale dostávaly do kolon na objízdných trasách. Na dálnici se popojíždělo zhruba už od Devíti křížů.

Provoz policie obnovila až krátce po 23. hodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Na D1 se převrátil vlek kamionu

Přibližně tři hodiny byla v pondělí neprůjezdná dálnice D1 ve směru na Brno kvůli nehodě nákladního vozu na 125. kilometru u Věžnice na Jihlavsku. Autu se za...

Výběr článků

Načítám