Hlavní obsah

Eric Clapton, Jeff Beck, Sheryl Crow či Buddy Guy na Crossroads

Novinky, Stanislav Dvořák

Crossroads Guitar Festival je projekt Erika Claptona, který zve pravidelně své slavné kamarády na velký kytarový mejdan. Ten z roku 2019 vychází 20. listopadu na CD, DVD, LP a Blu-Ray.

Foto: Profimedia.cz

Eric Clapton a Andy Fairweather Low

Článek

Dvoudenní festival je charitativní, podporuje totiž Crossroads Centre, které pomáhá umělcům závislým na drogách. Založil ho Clapton v roce 1998.

Na festivalu vystoupili James Bay, Jeff Beck, Doyle Bramhall II, Gary Clark Jr., Robert Cray, Sheryl Crow, Andy Fairweather Low, Peter Frampton, Vince Gill, Buddy Guy, Sonny Landreth, Lianne La Havas, Los Lobos, John Mayer, Keb’ Mo’, Bonnie Raitt, Robert Randolph, Tedeschi Trucks Band, Jimmie Vaughan a další.

RECENZE: Bábovky. Známí herci v povrchní telenovele

Film

Clapton se během koncertů připojuje ke svým přátelům a obvykle dojde i na největší hity jako Layla nebo Wonderful Tonight. Poctu zesnulému Georgi Harrisonovi složil kytarista svou covervezí skladby While My Guitar Gently Weeps s Peterem Framptonem.

Crossroads přinášejí řadu nečekaných spojení. Například Bonnie Raitt, James Burton, Robert Cray a Jeff Beck hrají Caroline No od The Beach Boys, Píseň I Wanna Be Your Dog předvedli Doyle Bramhall II, Susan Tedeschi, Derek Trucks, Jim Keltner a herec Bill Murray a píseň Cognac Buddy Guy a Johnny Lang. Princův megahit Purple Rain si zkusil sám Clapton.

Reklama

Výběr článků

Načítám