Hlavní obsah

Debata ve slovenském parlamentu se zvrhla do přisprostlých řečí o „mydlení berana”

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Čtvrteční debata ve slovenském parlamentu se poněkud zvrhla. Opoziční poslanec Ľubor Blaha označil manželku premiéra Igora Matoviče za „bílou klisnu“. Předseda vlády ve své odpovědi obvinil poslance, že jako student měl mít pohlavní styk se zvířetem, doslova prý „mydlil berana“. Výměna názorů proběhla během interpelací na premiéra.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský premiér Igor Matovič ve slovenském parlamentu (archivní snímek).

Článek

Blaha (Směr-sociální demokracie) se zeptal premiéra na investici jeho manželky Pavlíny Matovičové ve výši 600 tisíc eur (přes 16 milionů korun) do krachující společnosti, přičemž ji nejprve označil za bílého koně.

„Pane poslanče Blaho, nepřekvapil jste mě. Stejně primitivní otázka jako komunikace vaší politické strany,“ reagoval drsně předseda vlády.

Blaha pokračoval a označil premiéra za muže, který se celý život skrývá za sukně žen. „Skrýval jste se za sukni maminky, když jste páchal daňové podvody, když jste se snažil prodat svoji firmu, za sukni své kamarádky, když vám vyrobila plagiát a diplomovou práci, a teď se skrýváte za sukni Pavlínky. Je mi líto, že jsem ji nazval bílým koněm, protože jsem ji měl nazvat bílou klisnou,“ nedal se opoziční poslanec.

Slovenskému premiérovi hrozí téměř milionová pokuta

Evropa

Tato slova vytočila Matoviče do běla a označil Blahu za absolutního primitiva. „Nazvat moji manželku bílou klisnou dokáže jen idiot vašeho rozměru,“ odpověděl.

Matovič pak přešel do protiútoku a vytáhl jako protizbraň e-mail, který měl dostat od Blahova spolužáka. „Popsal mi situaci, jak jste byli na nějaké zkoušce a pak celí šťastní jste šli něco popít. Pak jste šli kolem zahrady, kde byl beran. Vy jste přeskočil plot a údajně jste mydlil toho berana. Teď mi řekněte, bylo by morální, kdybych po Slovensku šířil, že Blaha mydlil berana?“ položil řečnickou otázku předseda vlády.

Blaha nyní zvažuje trestní oznámení na Matoviče.

Podezřelé machinace popírá

Slovenský premiér už dříve popřel medializované informace, že krachující společnost Arca Capital vrátila jeho manželce 10 milionů eur (přes 267 milionů korun). „Moje manželka vlastní tři směnky Arca Investments v hodnotě 600 tisíc eur (přes 16 milionů Kč), přičemž ani jednu nemá vyplacenou,“ řekl Matovič na sobotní tiskové konferenci.

Předseda vlády zdůraznil, že jeho manželka Pavlína nikdy neinvestovala do společnosti Arca Capital, nýbrž Arca Investments. Připustil ale, že zmíněné firmy jsou z jedné podnikatelské skupiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám