Hlavní obsah

Česko má rekordní počet mrtvých s covidem za den, zemřelo 19 lidí

V Česku zemřelo ve středu 19 lidí s prokázanou nákazou novým koronavirem, vyplývá z aktuálních čtvrtečních údajů na webu ministerstva zdravotnictví. To je nejvíc za jeden den od začátku epidemie. Ve čtvrtek přibyla další tři úmrtí na celkových 567 případů.

Foto: David W Cerny, Reuters

Zdravotník drží ruku pacientovi hospitalizovanému s onemocněním covid-19 na JIP ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Článek

Od začátku epidemie ministerstvo registrovalo maximálně jednotky úmrtí s covidem-19 denně. To se ale nyní mění. V posledních třech dnech byl počet obětí dvouciferný. V pondělí zemřelo s koronavirem 14 lidí, dosud nejvíce. V úterý bylo obětí deset a původní středeční údaj byl 11, ten se ale zpětně dpočítal a doplnil o dalších osm případů.

Ministerstvo upozorňuje, že statistika zahrnuje úmrtí všech lidí, kteří byli pozitivně testováni na covid-19 bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí.

Mapa nových případů dál tmavne: Nejhorší situace je v Praze a okolí a na Liberecku

Domácí

V nemocnicích 670 pacientů, z toho 131 těžkých případů

Laboratoře v Česku odhalily ve středu 2309 nově nakažených. Za čtvrtek přibylo zatím 1286 případů, což je nejvyšší podvečerní přírůstek od minulého čtvrtka.

V nemocnicích je podle posledních údajů ministerstva 670 pacientů s koronavirem, z toho 131 v těžkém stavu. Oba údaje jsou nejvyšší od začátku epidemie v Česku.

Počty nakažených se výrazněji zvyšují v posledních zhruba dvou týdnech. V úterý 8. září denní nárůsty potvrzených případů koronaviru poprvé překonaly tisícovku, minulou středu 2000 a ve čtvrtek 3000. Tehdy laboratoře zaznamenaly 3126 pozitivních testů, dosud nejvíce za jeden den. Od začátku září přibylo v Česku již více než 30 000 potvrzených případů covidu-19.

Česko zařazeno mezi sedm nejrizikovějších zemí v Evropě

Koronavirus

Nový typ koronaviru byl v Česku poprvé potvrzen na začátku března. Od té doby testy potvrdily nemoc covid-19 u 56 747 lidí. Téměř polovina nakažených už se uzdravila. Aktuálně nemocných je 28 933.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám