Hlavní obsah

Harry a Meghan se vyjádřili k volbám. Trumpův posměšek přišel brzy

Novinky, ČTK, Jakub Štěpánek

Americký prezident Donald Trump reagoval na slova manželského páru Harryho a Meghan. Ti se vyjádřili k blížícím se americkým volbám, což u tradičně neutrálních členů královské rodiny nebývá zvykem.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Každé čtyři roky slýcháme, že jde o nejdůležitější volby našich životů. Ty letošní ale takové jsou. Když volíme, jde o naše hodnoty, je slyšet naše hlasy; váš hlas připomíná, že na vás záleží, protože si zasloužíte být slyšeni,” řekla Meghan ve videu pro časopis Time.

Harry a Meghan vyzvali občany USA, aby šli v listopadu volit. Otevřeně se sice nepostavili za Trumpova oponenta Joea Bidena, přesto si americký prezident do ostře sledovaného páru na tiskové konferenci rýpl.

Princ Harry a Meghan vrátili desítky milionů za renovaci sídla

Evropa

Když se jedna z novinářek zeptala, co říká na vyjádření Harryho s Meghan, Trump se nejdřív zamyslel a po chvilce řekl: „Nejsem její fanoušek. Harrymu s ní přeji hodně štěstí, bude ho ještě potřebovat,” prohlásil Trump.

Později se vyjádřil i bývalý manažer Trumpovy prezidentské kampaně Corey Lewandowski. Politický komentátor a prezidentův poradce prohlásil, že „Harry a Meghan svým odchodem udělali Británii znovu skvělou, doufám, že se jim to povede i u nás”, čímž narážel prostřednictvím Trumpova volebního hesla na odchod manželů z Britských ostrovů do Spojených států.

Foto: ČTK

Prince Harry a jeho choť Meghan

Očekává se neutralita

Právě Meghan měla se současným prezidentem rozepři už před minulými volbami, kdy kritizovala jeho nepřátelské chování k ženám a vyčítala mu rozdělování společnosti. Tehdy Trump konstatoval, že netušil, že je Meghan tak protivná.

Harry a Meghan se mění na Johna Lennona a Yoko Ono, tvrdí expertka

Koktejl

Od členů britské královské rodiny se tradičně očekává politická neutralita. Ve své zemi nevolí. „Já o těchto volbách v USA volit nebudu moci. Mnozí z vás nevědí, že v Británii jsem nemohl volit po celý svůj život. Volby se blíží a je důležité zavrhnout nenávistné projevy, zkreslování informací a šíření negativních nálad na internetu,” řekl Harry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám