V Rusku zaznamenali 6595 nově nakažených, nejvíce od července

Rusko za posledních 24 hodin zaznamenalo 6595 případů nákazy koronavirem, což je nejvíce od 12. července. Bilance se zároveň již šestý den po sobě drží nad hranicí 6000. V Moskvě poprvé od června denní přírůstek překonal 1000 infikovaných. S odvoláním na operativní štáb pro boj proti šíření koronavirové infekce o tom dnes informovala agentura TASS.

V Rusku se od začátku epidemie oficiálně nakazilo 1,128.836 lidí. Na 19.948 z nich s nemocí covid-19 zemřelo, z toho 149 za poslední den. Dnes ohlášený přírůstek nakažených je o bezmála 400 vyšší než ve středu, kdy úřady registrovaly 6215 případů. Bilance zemřelých zůstává takřka nezměněna - ve středu po nákaze koronavirem zemřelo 150 pacientů.

Rusko je z hlediska celkového počtu potvrzených případů infekce čtvrtou nejvíce zasaženou zemí na světě, po Spojených státech, Indii a Brazílii. Z hlediska počtu úmrtí se dál drží na 12. příčce.

V metropoli Moskvě v posledních 24 hodinách přibylo 1050 nakažených, což je nejvíce od 23. června. K dalším nejhůře postiženým oblastem patří Petrohrad, kde se nově nakazilo 215 lidí. V Moskevské oblasti to bylo 205.

Moskva, kde šest dní za sebou rostou denní přírůstky nakažených, se podle médií připravuje na další zhoršení situace: starosta Sergej Sobjanin oznámil, že požádá více než 5000 společností, aby část pracovníků odeslali pracovat z domova v zájmu omezení kontaktů mezi lidmi. Radnice podle agentury Interfax zvažuje, že seniory opět vrátí do povinné domácí karantény. Zatím se podle médií chystají lidem starším 65 let doporučit, aby od 1. října nechodili do práce a nepoužívali hromadnou dopravu.

Úřady podle serveru Newsru.com také chystají "dodatečné kapacity" ve zdravotnických zařízeních, kde počet pacientů s covidem-19 za poslední týden vzrostl o 30 procent. Kvůli nedodržování nařízení o nošení roušek úřady také uzavřely desítky obchodů s potravinami, a to včetně supermarketů některých velkých řetězců. "Situace se zhoršuje a s tím nejsou vůbec žerty," prohlásil starosta Sobjanin.

Související

Více souvisejících

Rusko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy