Český seriál o kyberšikaně #martyisdead získal nominaci na televizní cenu Emmy

ČTK ČTK
Aktualizováno 24. 9. 2020 21:01
Český seriálový thriller #martyisdead byl nominován na mezinárodní televizní cenu Emmy. Dílo o kyberšikaně může cenu získat jako první český seriál, informovala za tvůrce Martina Reková. Navrženi jsou v krátkometrážní kategorii.
"Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní," uvedli producenti Vratislav Šlajer (na snímku) a Jakub Košťál z Bionautu.
"Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní," uvedli producenti Vratislav Šlajer (na snímku) a Jakub Košťál z Bionautu. | Foto: ČTK

Vítězové budou oznámeni 23. listopadu v průběhu slavnostního ceremoniálu 48. ročníku International Emmy Awards v New Yorku. Hlavní americké ceny Emmy před pár dny ovládli Strážci - Watchmen od HBO, letos se to obešlo bez diváků a červeného koberce.

Tématem minisérie #martyisdead je kyberšikana. Natočil ji Pavel Soukup, scenáristy byli Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík, producenty Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka.

Hlavní roli ztvárnil Jakub Nemčok, dále hrají Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák. Projekt vznikl v produkci společností Bionaut, Mall.tv, Cz.nic a ve spolupráci s projektem Bezpečně na netu.

V seriálu jde o příběh patnáctiletého Martina alias Martyho, který točí sebe i své blízké na mobil ve chvílích, které by každý raději vymazal z paměti. "Máme obrovskou radost. Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní. Jsme rádi, že po úspěchu v Česku a na Slovensku se daří seriálu i v zahraničí. Je skvělé, že i česká žánrová produkce může uspět ve světě," říkají producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu.

Pokračování pod názvem #annaismissing vzniká opět v koprodukci Bionautu a Mall.tv, v kinech i internetové televizi se objeví v květnu 2021.

Nominace na International Emmy Awards není jediným úspěchem #martyisdead. Šanci zabodovat má také v anketě Křišťálová Lupa 2020 - Cena českého internetu, kde byl nominován na nejlepší on-line video. Vloni se stal nejlepším webseriálem střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer, kde měl světovou premiéru.

Mezinárodní ceny Emmy (International Emmy Awards) vyhlašuje Mezinárodní akademie televizních umění a věd. Udělovány jsou každoročně v listopadu od roku 1973.

Hrdina seriálu, patnáctiletý Marty, točí sebe i své blízké na mobil ve chvílích, které by každý raději vymazal z paměti. | Video: MALL.TV
 

Právě se děje

Další zprávy