Bayern ovládl Superpohár, v prodloužení rozhodl Martínez. Vaclík přihlížel porážce Sevilly z lavičky

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v Superpoháru UEFA Sevillu 2:1 po prodloužení a po triumfu v roce 2013 v Praze ovládli soutěž podruhé v historii. V normální hrací době skončil duel mezi vítězem Ligy mistrů a šampionem Evropské ligy 1:1. Bavorský celek v letošním kalendářním roce získal už čtvrtou trofej, když triumfoval i v Bundeslize a Německém poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Superpoháru UEFA mezi Sevillou a Bayernem Mnichov

Utkání Superpoháru UEFA mezi Sevillou a Bayernem Mnichov | Foto: AP/Tibor Ilyes | Zdroj: ČTK

V brance poraženého celku místo Tomáše Vaclíka dostal přednost Jasín Bunú. Navzdory pandemii koronaviru se utkání v Budapešti odehrálo před zhruba 20 tisíci diváky.

AC Milán se musí v předkole obejít bez největší hvězdy, Ibrahimovic měl pozitivní test na koronavirus

Číst článek

Andaluské mužstvo vedlo od 13. minuty, kdy David Alaba fauloval v pokutovém území Ivana Rakitiče a z pokutového kopu se nemýlil Lucas Ocampos. Bavorský tým srovnal v 34. minutě. Robert Lewandowski sklepl centr Thomase Müllera na zakončujícího Leona Goretzku.

Po změně stran otočil polský kanonýr Lewandowski skóre, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila. O chvíli později rozhodčí neuznali Mnichovanům další trefu, tentokrát kvůli Lewandowského faulu.

Rozhodnout nakonec mohla Sevilla. V závěru základní hrací doby šel sám Júsuf En-Nesjrí sám na brankáře Manuela Neuera, který však jeho přízemní střelu vytáhl na roh.

Rozhodnutí přinesl ve 104. minutě Javi Martínez, který do hry naskočil o pět minut dříve. Bunú vyrazil Alabovu ránu jen před sebe a španělský záložník zařídil hlavou vítězství. Sevilla, která vyhrála Superpohár v roce 2006, prohrála rekordní páté utkání o tuto trofej.

V budapešťské Puskás Aréně mohlo být z 67 tisíc míst zaplněno 30 procent kapacity. Superpohár je prvním duelem, v němž Evropská fotbalová unie (UEFA) otestovala návrat diváků do hlediště.

Fotbalový Superpohár UEFA v Budapešti:
Bayern Mnichov - Sevilla FC 2:1 po prodl. (1:1, 1:1)
Branky: 34. Goretzka, 104. Martínez - 13. Ocampos z pen. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Alaba, Flick (trenér), Hernández - Jordán, Koundé, Fernando, Escudero. Diváci: omezený počet.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme