Hlavní obsah

Bohatí Češi vidí v současném stavu investiční příležitost

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru byla pro mnohé movité Čechy obdobím, kdy se aktivně pustili do úpravy svého investičního portfolia. Aktuální situaci totiž vnímali jako zajímavou investiční příležitost, především pak v oblasti technologií, zdravotnictví a akciových fondů.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Do čeho bohatí Češi nejvíce investovali.

Článek

Únorové a březnové turbulence na finančních trzích, stejně tak ekonomická nejistota během jarní vlny pandemie koronaviru, způsobily mírný pokles hodnoty majetku zhruba poloviny movitých Čechů. Naopak aktivní desetina z nich se těšila z až desetiprocentního růstu majetku, ukázal průzkum UniCredit Bank Private Banking.

„Více než třetina klientů vnímala aktuální situaci jako unikátní investiční příležitost. Vzrostl zájem především o akcie technologických a farmaceutických firem. Klienti se také více zaměřili na akciové fondy, kde často volili cestu rozdělení investice do několika postupných nákupů. Nadále zůstávají populární nemovitosti,“ uvedl Jan Troníček z UniCredit Bank.

Investovat lze i do automobilů, cena veteránů v čase roste

Finance

„Akciové fondy se přes počáteční únorový a březnový propad ukázaly jako sázka, která se investorům vyplatila. Mnoho titulů, především v oblasti technologií, zdravotnictví či farmacie, se možná až překvapivě rychle vrátilo na svou hodnotu z doby před únorem, a dokonce ji některé i výrazně překonaly. Naopak například akciové tituly z oblasti cestovního ruchu či dopravy ztrátu zatím nesmazaly,“ dodal.

Restart ekonomiky v nedohlednu

I přes odvážnější přístup k investicím však movití Češi zůstávají k budoucímu vývoji ekonomiky spíše skeptičtí. Téměř polovina z nich dokonce čeká v následujících měsících další pokles ekonomiky, další pětina dlouhodobou stagnaci. Čtvrtina z nich pak věří v pomalé nastartování české ekonomiky, v rychlý restart nevěří téměř nikdo.

Investice do zlata Čechy láká, ale padělek nepoznáte

Ekonomika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám