Vilu v Bubenči chtěli za pakatel: Podvod zakryla dvojnásobná vražda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vilu v Bubenči chtěli za pakatel: Podvod zakryla dvojnásobná vražda!

O tuto vilu podvodníkům šlo.
O tuto vilu podvodníkům šlo. (Foto Aha! – A. Malachovský, J. Čada)

Historickou vilu za asi 50 milionů měla majitelka prodat za 2,5 milionu! Právě kvůli domu v pražském Bubenči byla Marie D. (†72) spolu s přítelem Přemyslem H. (†57) nakonec zavražděni. Z činu je obžalovaný bývalý student Matematicko-fyzikální fakulty Tomáš F. (24).

Proti sumě překvapivě Přemysl H. neměl námitky. Dalších 500 tisíc eur (13,5 milionu korun) chtěl ale pro sebe,“ uvedl Tomášův partner Jiří N. (25). Ten je obžalovaný z podvodu, o vraždě údajně nevěděl. Přemysl H. podle obžalovaného potřeboval rychle peníze kvůli dluhům. Obchod se prý měl uskutečnit tak, že Marie D. převede dům na firmu svého partnera, kterou on vzápětí prodá Tomášovi a Jiřímu. Podle žalobkyně Jany Murínové to však bylo zcela jinak, než údajný vrah popsal u soudu.

Mladíci se dohodli s Přemyslem H. jen na prodeji firmy. Z dokumentu ale vyňali poslední stránku s podpisy a ověřovacími doložkami a vložili ji do kupní smlouvy, podle které Marie vilu Přemyslovi prodala za 2,5 milionu korun. Aby zakryl podvod, měl je Tomáš F. vylákat na pronajatou chatu a zabít, pak zaslat zfalšované dokumenty na katastrální úřad. Převod ale stopli vyšetřovatelé, Marie s Přemyslem už v té době byli pohřešovaní. O čtyři měsíce později našli policisté jejich těla v nádrži Švihov.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.