Hlavní obsah

Nové knihy: Noivillová, Křivánek a Nesbo

Právo, Jan Šída

Francouzská spisovatelka Florence Noivillová se svou knihou Zpověď kleptomanky oživuje nabídku aktuálního týdne. Kromě toho v ní najdete lovecké vzpomínky, psychologický thriller i manuál, jak porozumět runovým znakům. A navrch ještě audioknihu od Joa Nesba.

Foto: Novinky

Nové knihy.

Článek

Martin Nekola: Na cestě za svobodou – Češi v uprchlických táborech po únoru 1948

Po komunistickém převratu v únoru v roce 1948 odešly do zahraničí desítky tisíc lidí. Svět na ně nebyl připraven, a tak museli uprchlíci strávit určitý čas v lágrech. Tam si vydávali vlastní časopisy, organizovali divadlo, školní výuku, zkrátka podmínky je dohnaly ke specifickému způsobu života. Autor se osobně sešel s pamětníky či jejich potomky a nasbíral cenné reálie v zahraničních archívech i v osobních sbírkách.

Universum, 192 stran, 399 Kč

Obal knihy.

Florence Noivillová: Zpověď kleptomanky

Valentine de Lestrangová je úspěšnou znalkyní současného výtvarného umění. Žije v bezdětném manželství se zámožným bankéřem, který nyní zastává dokonce post ministra financí. Je totiž dobrým přítelem nového prezidenta republiky. Valentina už odmala ráda krade. Nejde jí však o ukradené předměty jako takové, nýbrž o čin samotný. Zcizování věcí jí přináší radost a vzrušení. Líčí ho jako zděděný rodinný koníček. Ve skutečnosti je to ale závislost: nedovede se prostě ovládnout.

Odeon, 176 stran, 259 Kč

Obal knihy.

Megan Abbottová: Podej mi ruku

Psychologický thriller o tajemství, které zničí jedno přátelství a jednou provždy změní kamarádkám život. Kit ve svém oboru vystoupala na samý vrchol. Mnoho neschází a dosáhne všeho, po čem kdy toužila. Nehodlá dopustit, aby ji cokoli zastavilo. Někdo jí však cestu zastoupí: Diane. V sedmnácti byly nejlepší kamarádky. Až do chvíle, kdy Diane prozradila Kit své tajemství – tu nejhorší věc, jakou udělala, jakou si Kit uměla představit – a rozmetala jejich přátelství na kousky.

Jota, 349 stran, 348 Kč

Obal knihy.

Cassandra Easonová: Runy a jak jim rozumět – Úvod do severského věštění

Slovo runa pochází ze starých severských jazyků a znamená tajná věc nebo záhada. Runy jsou i znaky, které vypovídají o mnohém, co nás zajímá. Umožňují vyložit si svůj život, ať už v souvislosti s rodinou, cestováním, láskou, prosperitou, zdravím, či naplněním osudu. Lze je použít pro věštění i meditaci a vytvářet jimi magické talismany síly nebo ochrany. Dokážou také posílit magická přání a kouzla.

Pragma, 128 stran, 199 Kč

Obal knihy.

Jiří Křivánek: Lovecká vzpomínání

V souboru mysliveckých povídek Lovecká vzpomínání nabízí autor přes třicet loveckých příběhů. Rekapituluje v nich několik desetiletí své profesní dráhy, během nichž měl možnost navštívit mnoho překrásných míst hlavně ve vojenských výcvikových prostorech a hraničních pásmech, kam mnohdy lidská noha nevstoupila. Popisuje setkání s řadou lesníků, myslivců a lovců a přibližuje jejich osudy, úspěchy i strasti při lovu.

Esence, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy.

Karel Vodička: Liga mistrů první republiky

Publikace zavede čtenáře do období, kdy české kluby patřily ke špičce kontinentální Evropy a třikrát nejslavnější evropskou trofej zvedly nad hlavu. Má za cíl představit působení českých fotbalových klubů v nejprestižnější soutěži z té doby – Středoevropském poháru. Připomeňme si slavná období nejen Sparty a Slavie, kterým se podařilo Středoevropský pohár vyhrát, ale také období dalších účastníků poháru, mezi které patřily Viktoria Žižkov, SK Kladno, SK Židenice, SK Prostějov, Viktoria Plzeň a Teplitzer FK.

Petrklíč, 244 stran, 269 kč

Obal knihy.

Zdena Pšeničková-Slavíková: Z děvky císařovnou

Národ, který zapomene na svoji minulost, nemá žádnou budoucnost. Také platí, že všude na světě jsou lidé stále stejní: neschopní, schopní a všeho schopní. V první části knihy autorka s humorným nadhledem parafrázuje známé i méně známé osoby a události z doby převážně minulé a v druhé části předkládá své původní, pohodové povídky. Zbývá dodat: s hlupáky nediskutujme, moudrým naslouchejme a pro poučení čtěme, mnohé se dovíme.

Petrklíč, 176 stran, 239 Kč

Obal knihy.

Jo Nesbo: Pentagram

Pátá část krimisérie o detektivu Harrym Holeovi. V Oslu začíná období prázdnin a dovolených a město zasáhla vlna letních veder. V jednom bytě nedaleko hřbitova Našeho Spasitele začíná ze stropu něco kapat do hrnce s vařícími se bramborami. Ve vodě se tvoří drobné černé chuchvalce. Ve svém bytě v Sofiině ulici leží tou dobou na zemi Harry Hole – opilý, opuštěný a suspendovaný. Za čtyři týdny bude bez práce. Vtom zvoní telefon. Harry Hole dostává svůj poslední případ. Text čte herec David Matásek.

Voxi, 15 hodin, 31 minut, 399 Kč

Obal knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám