Hlavní obsah

Tesla při demonstraci asistenčních systémů selhala

Novinky, Daniel Havlina

Internetem koluje video, které dokazuje, že se na vyspělé asistenční systémy nejmodernějších automobilů stále nedá stoprocentně spoléhat. Tesla Model 3 má automaticky zastavovat i v momentě, kdy zaznamená chodce na přechodu. Figurína ale při testu před čínskými novináři dostala od auta pořádnou ránu.

Foto: Tesla

Tesla Model 3.

Článek

Ještě v úterý, při příležitosti akce „Battery Day“, prohlašoval vizionář Elon Musk do celého světa hrdě, že zákazníci nemohou řídit bezpečnější auto, než je jeho tesla. Video pocházející z Číny ovšem ukazuje, že to není zase tak úplně pravda.

Pět stupňů k puštění volantu. Autonomní řízení má svá pravidla

AutoMoto

Nejmodernější asistenční systémy Tesly Modelu 3 by měly hravě zvládat samy se rozjet nebo zastavit v momentě, kdy řidič nedává pozor a před autem se vyskytne nečekaná překážka. A to platí nejen pro auta, ale i pro chodce, jak americká firma hrdě uvádí.

Na snímcích, které se objevily na Twitteru, je vidět test bezpečnostních systémů značky Tesla. Vůz Model 3 se při nich rozjede proti figuríně, která simuluje chodce, ale místo toho, aby zastavil, postavu doslova smete ze silnice.

Jak lze očekávat, živý člověk by měl s podobnou srážkou velké starosti a možná by dokonce bojoval o život. Je tak patrné, že se stále nedá na vyspělé počítače stoprocentně spolehnout, jak to vyžaduje legislativa ve většině zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám