Hradní kancléř má smůlu! Za Zemanem jen s ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hradní kancléř má smůlu! Za Zemanem jen s ...

Mynář přiznal, že na Hradě mají pět nakažených koronavirem. Zeman nyní pracuje jenom z lánského zámku.
Mynář přiznal, že na Hradě mají pět nakažených koronavirem. Zeman nyní pracuje jenom z lánského zámku. (Jakub Poláček, Tonda Tran)

Rekonvalescence prezidenta Miloše Zemana (75) podle jeho kancléře Vratislava Mynáře (53) pokračuje velmi dobře. A vysvětlil, proč se sešel s čínským velvyslancem poté, co se šéf Senátu Miloš Vystrčil (60, ODS) vrátil z Tchaj-wanu?

Podle Mynáře se k němu na Pražský hrad objednal sám čínský ambasador Zhang Jianmin. „Já jsem pana velvyslance informoval, že některé firmy mají obavy z cesty pana Vystrčila a z jejích dopadů,” řekl MF Dnes a požádal ho, aby se snažil svým postavením zabránit veškerým negativním dopadům na české obchodní zájmy. A odmítl nařčení, že Zeman hájí zájmy Pekingu. „Prezident vždy hájí zájmy České republiky. Nechápu, proč je u nás pozdvižení, že pan prezident pětkrát navštívil Čínu? Kancléřka Merkelová tam byla nejméně desetkrát a žádné pozdvižení to nevyvolává,“ uvedl.

Zlomená Zemanova pravá ruka se podle Mynáře hojí velmi dobře. „Pan prezident byť nosí bandáž, tak už normálně pracuje,” prozradil. A také se snaží co nejvíce ochránit hlavu státu před nákazou koronaviru. „Na lánský zámek k němu mohou pouze prověření lidé, kteří den předtím absolvují test na koronavirus. Následně jsou čtyři dny ve službě a takto se neustále střídají dvě skupiny. Všichni v jeho okolí nosí roušky,“ řekl Mynář. Na Hradě zatím evidují pět pracovníků pozitivních na covid-19, ale nikoho z přímého okolí prezidenta.

Prodej dolu Číně

Vedoucí kanceláře prezidenta také přiznal, že zprostředkovával Číňanům prodej hlubinného dolu na Opavsku. Popřel ale, že by za to měl obdržet odměnu 500 milionů korun, jak zveřejnil někdejší Mynářův obchodní spolupracovník a majitel dolu Radim ve Svatoňovicích Radim Masný. Podle Mynáře podnikatel lže a celá transakce nevyšla kvůli chybám v účetnictví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.